Wij hebben sinds kort een website, en op een website horen natuurlijk mooie foto’s. Onze webbouwer Edwin van Halem heeft ons verteld dat zijn opa hoogstwaarschijnlijk mooie foto’s van de IJssel en omstreken heeft.

Ad van Halem heeft afgelopen jaren diverse boeken gepubliceerd over de IJssel. Waaronder IJsselDelta (Jan Gulikers en Ad van Halem).

‘Buurtschap IJsselzone de voortuin van Zwolle’ en ‘IJsseldelta Nationaal Landschap in beeld’  In deze boeken wordt in tekst en beeld geïllustreerd hoe het landschap zich heeft gevormd en zich nu nog steeds ontwikkeld.

 

 

Buurtschap IJsselzone, de voortuin van Zwolle

De auteurs Jan Gulikers (tekst) en Ad van Halem (fotografie) geven in het boek een karakteristiek van de oude buurtschappen Spoolde, Schelle en Oldeneel en gaan in op de geschiedenis van de Spoolderberg, landgoed de Schellerberg, het Engelse Werk, het Katerveer en de Willemsvaart. Ruime aandacht wordt ook besteed aan de nieuwe natuurgebieden en de toekomstige projecten in het kader van ‘Ruimte voor de Rivier’. Organisaties als Vitens, Waterschap Groot Salland, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel geven hun visie op de toekomstige ontwikkelingen in dit aantrekkelijke buitengebied aan de rand van de stad.Buurtschap IJsselzone-ad-van-halem

De tekst wordt geïllustreerd met vele fraaie foto’s uit het heden, maar er zijn ook interessante fotomontages over de toekomstige situatie in 2015 opgenomen. Het Historisch centrum Overijssel stelde verder tientallen historische foto’s beschikbaar. Kortom een boek over heden, verleden en toekomst van de Buurtschap IJsselzone, het fraaie cultuurlandschap tussen de stad Zwolle en de IJssel.

Deze uitgave werd mede mogelijk gemaakt door Electrabel, Gemeente Zwolle, Landschap Overijssel, Landstede Onderwijsgroep, ProRail, Staatsbosbeheer, Vitens, Vrienden van de Venus en Waterschap Groot Salland.

 

 

IJsseldelta. Nationaal Landschap in beeld

ijsseldelta-nationaal-landschap-in-beeld-ad-van-halem

Auteur: GULIKERS J. / HALEM van A. ISBN: 9789066972322

In IJsseldelta. Nationaal Landschap in beeld nemen auteur en fotograaf, Jan Gulikers en Ad van Halem, de lezer mee op een ontdekkingstocht langs de randen en door het hart van de delta. Schitterende kleurenfoto’s, vanaf het water, vanuit de lucht en vanaf het land, laten zien wat de IJsseldelta te bieden heeft en hoe de bewoners zich gedurende vele eeuwen tegen het water hebben beschermd en het landschap hebben omgevormd tot het cultuurlandschap zoals we dat nu aantreffen.

 

 

 

 

Wij mogen zijn foto’s zonder vergoeding gebruiken, daarvoor willen we hem hartelijk bedanken!


Oude en nieuwe IJsselbrug, Foto AvH (28)

meer foto’s