Wilfred Willemsen
‘De Dijkpoorter’


Op deze mooie zonnige dag in november maken wij wederom onze radio uitzending de tweede donderdag in november.
Studiogast is een man zeker bekend in Hattem en ook daarbuiten Wilfred Willemsen eigenaar van het huis-aan-huis blad.Huis-aan-huisblad De Dijkpoorter Na vele omzwervingen is hij ongeveer negen jaar geleden de eigenaar geworden van De Dijpoorter. Wat heeft hij allemaal zoals gedaan voor dat hij hieraan begon. Maar heeft uiteindelijk toch nog een journalistiek opleiding gevolgd. Nu heeft hij zijn bedrijf uiteindelijk prima op de rails en in Hattem is met blij met dit weekblad. Hij werkt soms ook samen met de bladen in de omgeving. De bladen moeten uiteindelijk hun bestaansrecht halen vanuit de reclame inkomsten. Dit verschilt nog wel eens per periode. Wilfred is ook betrokken bij een ondernemersclub, zij organiseren iedere maand een bijeenkomst waarin zij vele zaken met elkaar bespreken. Dit jaar hebben zij met deze club mensen de ‘Obstacle Run” georganiseerd, een hardloop evenement met obstakels. Een groot succes. Waar in 2019 een herhaling van zal komen. Mocht er winst gemaakt worden omdat de inschrijvingen toenemen dan zal de winst worden gestort naar een lokaal Goed Doel.
In het tweede uur een interview met Jeroen Dijkstra werkzaam als gynaecoloog in Isala Ziekenhuis tevens heeft hij geruime tijd gewerkt aan het HIX systeem het nieuwe EPD het Electronic Patiënten Dossier. Na een aantal dagen gewerkt te hebben op minimale kracht, is men afgelopen vrijdagmiddag om 13.00 uur live gegaan.
Er zijn ook veel uiterlijkheden waar te nemen, nieuwe aanmeldzuilen bij binnenkomst veel behulpzame mensen die de patiënt kunnen helpen bij inloggen in dit nieuwe systeem. Door heel Isala loopt het nieuwe EPD als rode draad, in Meppel, Kampen, Heerde etc. Een gigantische operatie voor al deze medewerkers in de diverse locaties.
Met de wethouder van Hattem, Martijn Hospers heeft ons bijgepraat over het startsein van de Snoepgroente campagne op 31 oktober, deze campagne is ontwikkeld door JJOG Noord Veluwe Jongeren Op Gezond Gewicht. Het doel van de de campagne is om jongeren meer groente te laten eten. Binnenkort op 14 november is er een informatieavond, georganiseerd in samenwerking met de CJG ’s in Hattem, Heerde en Epe, in Epe wordt de bijzondere avond georganiseerd van 20.00 uur tot 21.30 uur door het CJG met als onderwerp ‘Het voorkomen van een machtsstrijd met je kind’ Ineke Sloot werkzaam als Orthopedagoog-Generalist verzorgt samen met bezoekers een interactieve avond met ouders hoe om te gaan met dit gedrag.Tevens is er ruimte voor het stellen van vragen en om met elkaar in gesprek te gaan. Martijn Hospers vertelde ons over de initiatieven van gemeente en instanties.