Vandaag in onze radio uitzending een organisatie die prachtig werk verrichten. Dit is Stichting Buiten de Boot
Twee dames zijn vanmorgen te gast bij ons Eline van ’t Noordende en Irma Maat. Eline is al sinds vijf jaar betrokken bij de organisatie, sinds drie jaar heeft de organisatie een officieel tintje gekregen. Zij werken af en toe met een kleine 45 vrijwilligers. Zij kunnen veel mensen van dienst zijn die het helaas veel minder hebben. Met Kerst hebben zij een gratis kerstmarkt georganiseerd, daar was veel belangstelling voor, de drankjes en hapjes werden hier gesponsord. Veel mensen hebben hier mooie spullen kunnen meenemen naar huis.Ook zitten zij op Facebook achter de Weggeefhoek 038 waar inmiddels maar liefst 52.000 mensen bij aangesloten zijn. Mensen die soms meerdere kerstpakken krijgen willen er vaak wel een aantal afstaan. Deze kunnen dan door de vrijwilligers worden gebracht naar mensen die dit hard nodig hebben. Soms zijn er wel mensen ie zelf een mooi pakket willen maken, de medewerkers kunnen zelfs aangeven hoe de samenstelling van het gezin is waarvoor zij een kerstpakket willen maken.
Met Pasen gaat de Stichting Buiten de Boot, een kledingmarkt organiseren waar men gratis kleding kan ophalen voor mensen die zelf niet over het nodige geld beschikken om naar de winkel dit te gaan kopen. Op Facebook is deze organisatie erg actief, dus volg hen voor het laatste nieuws.
In het tweede uur een interview met Henry van der Kolk over de Jazz middag bij de Dutch Golf Hattem daar is zondagmiddag 13 januari een optreden van Charles Town Jazzband. Leden gratis toegang niet leden betalen € 12,50 iedereen is van harte welkom.
Als Album van de maand draaien wij de muziek van Mark Knopfler het nummer Nobody’s Child.
Het TV overzicht mocht ook weer niet ontbreken wat vanaf vrijdag 11 januari tot en met donderdag 17 januari vijf maal per dag op de zender te zien is. Uiteindelijk is het gelukt om met Isala Ziekenhuis Zwolle contact te leggen. Annerieke Bobbink een van de voorlichtsters bij Isala vertelde over de procedure wanneer er mensen binnenkomen met griep. Isala zet sneltest griep in. Door met een wattenstokje een uitstrijkje van het slijm achter uit de neus te nemen. In het laboratorium kan dan bepaald worden of de patiënt wel of niet influenza heeft. Zo ja dan kan hij/zij worden opgenomen en anders weer fijn naar huis.