De laatste uitzending voor de “Zomerstop” van ons radioprogramma. In onze studio als gast Mirte Kruit, boswachter bij Natuurmonumenten Mirte heeft veel te vertellen over stages in het buitenland en waarom ze uiteindelijk heeft gekozen voor dit beroep. Enige tijd geleden hadden wij haar uitgenodigd omtrent de vele publicaties rondom de wolf. Helaas kon deze afspraak door omstandigheden toen niet doorgaan. Maar vandaag is het zover. Op de site Wolven in Nederland kunt u veel informatie vinden. Hoe moet je met wolven omgaan. Sinds 27 januari 2019 de is de wolf terug als vaste bewoner in het gebied waar Mirte boswachter werkzaam is op de Noord-Veluwe. Inmiddels een wolven echtpaar met drie jongen.In een prachtige folder van Natuurmonumenten kunt u alles lezen over de “Wolven in Nederland” wat betekent dit voor u.
In het tweede uur; Interview met Eric de Lobel van Hedon over het Stadsfestival Zwolle vanaf vrijdag 6 tot en met 9 september. Een aantal artiesten die zijn gecontracteerd etc.
Het tweede interview hadden wij met Albert Dam dirigent van de Meander Bigband over het optreden dat a.s. vrijdagavond zou plaats vinden in Hattem. Gezien de weersvoorspellingen van a.s. vrijdag is dit optreden verplaatst naar 13 september 2019. Natuurlijk was er ook een TV overzicht van onze collega’s. In het tweede uur draaiden wij de mooiste zomerse muziek.
Ja als het dan bijna 12.00 uur is betekent dit dat dit de laatste uitzending was en dat wij op 5 september weer terug zijn in de ether. Met dank aan de techiek Jan Boeve en Gerrit Naber. Tot ziens.
Vijf september zijn wij bij u terug. Adios!