In onze studio twee afgevaardigden van Molen De Fortuin Dat zijn molenaar en voorzitter Matthieu Stroobach en één van de verkoopsters Barbara Rouwenhorst van het winkeltje dat in het de Fortuin is gevestigd.
Beide vertellen ons wie ze zijn, waar zij zoal tot op heden mee bezig zijn geweest. Matthieu is na zijn dagelijks werk waarmee hij is gestopt opgeleid tot. vrijwillig molenaar en werkt nu sinds ongeveer 2012 in de Molen de Fortuin. deze is op zaterdagmiddag geopend Zij werken met allemaal vrijwilligers zo’n 25 in totaal. In het winkeltje kun je van allerlei soorten meel kopen, ook voor cake’s, pannenkoeken en andere keuze’s. iedere vrijwilliger hoeft niet iedere zaterdag te werken. maar bij toerbeurt. Over korte tijd is het de bedoeling ook op woensdagmiddag open te gaan. Een groot gedeelte van het meel dat gedraaid is, wordt verkocht aan het Bakkerij Museum Hattem. Zij bakken hier lekkere broden van.
In het tweede uur een interview was Huub Eysink van Hair Plaza Hattem en Zwolle bij ons binnengelopen om te vertellen over de uitreiking van de Coiffure Award afgelopen weekend. Hij was welen de prijzen gevallen met een derde plaats. In Zwolle is zijn kapperszaak nog maar kort geopend daar werkt hij meestal iedere dag. Tevens een interview met Marlies Hoving van de muziekvoorstelling in Theater de Spiegel Hemelse Vreugde een productie samen met het Hanze Orkest Op zaterdag 25 mei is de grote unieke muziektheater podium productie plaats dit alles rond de vierde symfonie van Mahler. De dirigent is Frank Adams bekend uit binnen en buitenland.
Album van de maand mei is van Alan Parson – The Secret Natuurlijk niet te vergeten ons TV overzicht van RTV Hattem.
Tot volgende week presentatie wordt dan gedaan door Gerrit Naber.