Vandaag in onze studio een afvaardiging van de Hersenstichting
Twee dames Joke Berendsen en Nynke Schukkink en een man Roy de Goei zij vertegenwoordigen vanmorgen de Hersenstichting. Maar liefst één van de vier mensen in Nederland heeft een hersenaandoening, deze aandoening vormen een enorme belasting: voor patiënten, hun omgeving en de maatschappij. Ruim 27% van de totale zorgkosten wordt besteed aan mensen met een hersenaandoening.Voor de meeste hersenaandoeningen bestaan nog geen behandelingen die de aandoening vertraging of stoppen. Mensen met een aandoening moeten dus leren omgaan met de zichtbare en onzichtbare gevolgen ervan. In de omgeving is er vaak onvoldoende kennis en begrip voor deze gevolgen. Hierdoor is het voor mensen met een hersenaandoening vaak onmogelijk om volwaardig te participeren in de maatschappij. Het lijden van hen is dan ook groot.
De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden, hersenaandoening te genezen en patiëntenzorg te verbeteren.  Om dit te bereiken wordt veel onderzoek gedaan.

De Hersenstichting bestaat dit jaar 30 jaar. Joke Berendsen regio vertegenwoordiger een zeer gedreven dame die ons heel veel over de stichting heeft verteld. Roy de Goei, de man die ook de jaarlijkse collecte helpt organiseren in Zwolle van 28 januari tot 3 februari is deze jaarlijkse collecte. U geeft toch ook! Nynke Schukkink is een dame die helaas met een hersenaandoening is geboren, maar ondanks haar problemen zet zij zich volledig in. Zij heeft ook als psycholoog gewerkt in de Vogellanden revalidatie centrum in Zwolle. zij doet ook ieder jaar mee aan de collecte en gaat samen met haar man of ander collecteren.Er is nog enorm veel te vertellen dat is besproken in onze uitzending u kunt dit ten allen tijden terugluisteren. Op RTVHattem.
In het tweede uur weer veel mooie muziek, maar ook agenda berichten en een interview met Nico Corba over het CoCo collectief, “Winterreise”  Zaterdagavond 19 Januari om 20.15 uur bij de Kunstkring Hattem treden zij op in de Marke. Kaarten te koop bij de Marke en de Bruna in Hattem ook op de website van Kunstkring Hattem Tevens kom nog even bij ons op bezoek Bernadette Verbiezen welzijnswerker bij Welzijn Hattem over alle activiteiten die in Hattem worden georganiseerd. In Zwolle is dit de St.Wijz. Deze week geen TV overzicht i.v.m. de verhuizing pas vanaf volgende week vrijdag 25 januari weer een week lang op de zender.
Tenslotte ook het Album van de maand Januari. Mark Knopfler wij draaien het nummer Slow Learner. Volgende week zijn wij er weer zelfde tijd, zelfde zenders. tot dan!