Vandaag in onze uitzending geen studiogast. Maar wel interessante onderwerpen.
In het eerste uur twee interviews met Jan van Ommen, allereerst over de komende Sprokkelmarkt in Oldebroek bij het Boerderij museum komende zaterdag 23 februari. Veel lekkere hapjes zijn verkrijgbaar. De imkervereniging maakt zich klaar voor haar 100 jarig bestaan in 2020. Exposities van Rien Poortvliet en de geschiedenis van de schaats zijn allemaal te zien op de sprokkelmarkt. Schaatsen kan men ook laten slijpen door Jan Bredewout of Jan Maarten Heideman. Voor de liefhebbers is er weer heerlijke balkenbrij te koop. Echt de moeite waard!
Jan van Ommen vertelde ons over de 59e STER van Zwolle a.s. zaterdag aanvang 12.00 uur, waar maar liefst 218 wielrenners aan deelnemen. De finish zal zijn rond 16.00 uur bij het Isala Ziekenhuis.
In het tweede uur aandacht voor de longgeneeskunde in Isala ziekenhuis
Twee interviews; de eerste met longarts Jan Willem van de Berg, hij vertelt ons alles over het NIET ROKEN beleid bij Isala dat sinds september 2018 echt is verboden op het terrein van Isala maar ook op de familie tribune bij voetbalclub “PEC Zwolle” Het kost veel overtuiging dat roken erg slecht is voor de mensen. De longartsen zetten zich volledig in voor de gezondheid van de mensen. Liesette Hulstein, zij is verpleegkundig specialist informeert ons over het beeldbellen van patiënten met COPD dat patiënten op deze manier ondersteuning kunnen krijgen op afstand. Zij hoeven dan niet naar Isala te komen, maar kunnen thuis worden geholpen met eventuele medicatie of andere bijzonderheden. Kijk voor meer informatie op de Isala ziekenhuis Verder het Album van de maand februari en het TV Overzicht.