De laatste uitzending van de maand maart op de donderdag. Onze studiogast was Wim Coster is tegenwoordig historicus van beroep met vooral het geschreven woord als instrument of genoemd schrijver woonachtig in Zwolle. Wim heeft zich allereerst verdiept in vreemde talen zoals b.v. Russisch.
Uiteindelijk is hij toch echt gaan schrijven over o.a. Overijssel, De Veerallee, Het Zwolle boek, Pierewaaien op Nova Zembla, Zwollekerspel, de barones en de dominee en Het Wolfsmeisje. Wim is genomineerde in de shortlist waar op deze woensdagavond bekendheid aan wordt gegeven in Zwols Theaters, Odeon wie de winnaar wordt van dit Overijssels Boeken- en Verhalenbal. Wij zijn benieuwd of hij deze prijs met “Het Wolfsmeisje” in ontvangst mag nemen. Vorig jaar werd in Zwolle dit verhaal op de banken gebracht “De Wilde Deerne”. wij hebben tijdens deze uitzending in het eerste uur genoten van de muziek van de dochter Annelotte `Coster prachtige gezongen nummers met mooie begeleiding.
In het tweede uur een interview met Erica van Seeters zij gaat weer van start met een aantal Beeldhouwen bij Steengoed Atelier Beernink in Hattem. De directeur Mathilde Stam van de Stichting Welzijn Hattem. zij organiseren op 6 april samen met RTV Hattem een OPEN OCHTEND voor alle geïnteresseerden die een keer beide organisaties willen bekijken achter de schermen. Van 10 tot 12 uur is daarvoor de gelegenheid bij beide organisaties. Voor de laatste keer deze maand het album van de maand van “Bryan Adams” en natuurlijk informatie over het TV Overzicht. Wederom tot volgende week.