De eerste uitzending na onze verhuizing. Natuurlijk dank aan de twee collega’s die het hebben over genomen Ellen Pels en Sandra Oosterveen.
Een overzicht van de donderdag.
1. Een interview Jasper Schweppe contactpersoon van Schubertiade Zij zouden een optreden hebben de Stadskamer in Zwolle op vrijdag 18 april, maar helaas kan dit niet doorgaan. Het concert wordt nu opgenomen zonder publiek. Vanaf vrijdag 24 april kan men op eigentijdse wijze de beleving van een Schubertiade in eigen woonkamer ervaren.
2. Een interview met Yvon van de Meer van het Veluws Museum Hagendoorns Plaatse Veel vrijwilligers zijn daar werkzaam, er zijn mooie tentoonstellingen momenteel is het museum gesloten.
In het kader van 75 jaar Bevrijding waren er 3 prachtige tentoonstellingen voorbereid en zijn er twee mooie boekjes beschikbaar over dit onderwerp. Zie Facebook waar meer activiteiten opstaan.
3. Een interview met Gerben Hart persvoorlichter van Isala hij vertelde ons over de huidige stand van zaken ten aan zien van Corona opnames en de mensen die nog op de IC Verblijven. Met name werden de spoedpatiënten genoemd zij zeker welkom zijn in Isala. Voor die kunnen via een andere ingang naar binnen als de covid-19 . Mensen met b.v. blindedarm ontsteking, herseninfarct, hersenbloeding of pijn op de borst, hartklachten mogen dit zeker niet negeren. Ook de hulp van ziekenhuis Isala in Meppel speelt daarbij een belangrijke rol.
4. Interview met Mariëlle Boerman van Zonne.College zij geven telefonisch studie advies. Leerlingen die vragen hebben kunnen na het maken van een afspraak op de site gebeld worden door een docent. die hen kan adviseren.inschrijving blijft mogelijke tot 1 mei.
5. Tenslotte het laatste interview met Ronald Westerhuis vertelt over zijn prachtige idee dat over de hele wereld wordt verspreid “HEB LIEF”
Tevens was er aandacht voor Liesbeth List en Louis van Dijk die beide zijn overleden.
Het album van de maand was van Cleymans & Van Geel (Clouseau 2) draaiden wij het nummer Heimwee.
Tot volgende week