Op deze donderdag maken wij zoals gebruikelijk het IJsselmagazine bij RTV Hattem 106.1 fm.
Onze studiogast van deze week is directeur Dick Stoppelenburg van het bedrijf el- Tec Elektrotechnologie zij zijn de ontwerpers van de Interceptor, deze Interceptor is een catamaran van 24x8x5 m. Samen met machinefabriek TME in Zwolle en met het el-Tec uit Hattem.
heeft The Ocean Cleanup deze shuttle gebouwd om afvalplastic te verwijderen uit de duizend meest vervuilde rivieren ter wereld. Het begon lang geleden met Boyan Slot, hij studeerde op de universiteit van Delft.
Hij had dit bedacht, inmiddels is zijn derde shuttle geplaatst in de Dominicaanse Republiek in Santo Domingo in de rivier de Ozama.deze mondt uit in de Caribische zee. Vietnam, Tailand en de VS zijn de volgende locaties. The Ocean Cleanup is bedoeld om afvalplastic te verwijderen uit de duizend meest vervuilde rivieren ter wereld. Dit om te voorkomen dat tasjes, flesjes en verpakkingen verdwijnen in de oceanen. In 2025 moeten er in duizend rivieren Interceptors of vergelijkbare systemen aan het werk zijn. Zij zijn tevreden over het tot nu toe behaalde resultaten zegt Eline Spek, zij is programmamanager rivieren. De huidige shuttles kosten € 700.000,- per stuk Inmiddels wordt gewerkt aan een goedkopere generatie die van 2021 in bedrijf moet komen.
Tweede uur;
1. Tel. interview met directeur: Hans Paul Visscher vanWecovi hij was in de race voor ondernemer van het jaar 2019 regio Zwolle. Hij komt in januari als studiogast om over zijn bedrijf te praten.
2. Tel.Interview met directeur Hetty van Weg van Bibliotheek Noordwest Veluwe , zij vertelde over de gevolgen van de nieuwe lockdown.
Wat zijn de mogelijkheden van het lenen van boeken. Er zijn veel mogelijkheden