Wij zijn alweer begonnen aan het tweede gedeelte van de maand november. Studiogast in ht eerste uur is Jacco Post hij is werkzaam als directeur vaan Orkest van Gelderland en Overijssel. Op 1 september 2019 fuseerden het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten. Op 4 oktober van dit jaar lanceerden zij, tijdens hun eerste gezamenlijke concert, de nieuwe naam Phion orkest van Gelderland & Overijssel. Allereerst was de nieuwe naam even wennen. Graag had het orkest de naam feestelijk gelanceerd in dit nieuwe seizoen 2020/2021 maar door de corona maatregelen was dit niet mogelijk. Tevens is een nieuwe chef dirigent bij het Phion orkest van Gelderland en Overijssel gepresenteerd. Otto Tausk voor een voorlopige termijn van 2 jaar. Op vrijdag 27 november brengt Phion een prachtig concert in Zwolse Theaters een prachtig concert dat zijn oorsprong vindt en aloude volksliederen. Dirigent Bas Wiegers, pianist Thomas Beijer, mezzosopraan Barbara Kozeij en natuurlijk niet te vergeten het orkest, brengen composities van Ravel, Turina, Albéniz en Canteloube. Franse élégance en Spaans temperament komen samen in Theater de Spiegel. Het concert wordt twee maal op een avond uitgevoerd i.v.m de corona maatregelen mogen er maar 30 bezoekers per concert aanwezig zijn.
Voor 2021 heeft het Phion orkest plannen dit horen wij later. Jacco zl ons o het moment wanneer hier meer over bekend is informeren. Wij draaiden mooie klassieke muziek speciaal door Jacco uitgezocht voor dit uur bij RTV Hattem/ IJsselmagazine.
Tweede uur;
1. Telefonisch interview; met ondernemer Taru Anne van den Born heeft met zijn bedrijf Slimme Streken hij biedt met zijn bedrijf bijzondere leerwerk trajecten en dagbestedingsplaatsen binnen een smederij en spellen winkel. Deel dit project met iedereen die een werkplak zoekt en kom van de bank! Anne van den Born heeft de tweede prijs gewonnen van de IGNITE WARD. De prijs die zij ontvingen bedroeg € 50.000,–
2. Telefonisch Interview; met Klaas Henk van der Stegen, hij werkt op het klinisch Chemisch Laboratorium van Isala Ziekenhuis Zwolle en Meppel. hij is daar project leider van de Medische Drone. Tussen Meppel en Zwolle starten de komende maanden testvluchten voor medisch spoedtransport per drone. Drone transport kan sneller, veiliger en schoner dan via de weg. Het is voor het eerst in Nederland dat een medische drone over een lange afstand vliegt boven dun bevolkt gebied. Wij zien de vervolg ontwikkelingen tegemoet.
3. Album van de maand; Bruce Springsteen – het nummer “I ‘ll see you in my dreams”
4. TV Overzicht.
Techniek: Jan Boeve en Samuel Koridon. Redactie,Regie en gastheer; Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek

Uitzending gemist: