Deze ochtend de laatste donderdag in december is Rik Elings onze studiogast componist, arrangeur en tekstschrijver. Rik speelt als 5-jarig jongetje zijn eerste melodietje op piano en formeert op 12-jarige leeftijd zijn eerste bandje. Na zijn HBS en conservatorium heeft hij als docent gewerkt maar Frans van Elzen werd als proef aangesteld als docent arrangeren/componeren lichte muziek. Rik heeft veel kennis opgedaan bij Frans en had snel de smaak te pakken van het arrangeren/componeren voor grotere bezettingen. Rik heeft maar liefst 450 arrangementen voor het Metropole orkest gemaakt. In het jaar 2000 werd het album van de muziekfabriek gemaakt met vele Zwolse artiesten opdracht van de Gemeente Zwolle. Men was verplicht er minimaal drie Zwolse Liedjes op te zetten met Nederland talige nummers. Hij was van 2000 tot 2010 Bandleider van de Zwolse Muziek Fabriek, zij hebben in die jaren veel bekendheid verworven. Van 2000 tot 2015 was hij tevens Staf-arrangeur van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In die jaren even tussendoor is de Musical Eternity geschreven en opgevoerd. Er is nog veel meer te schrijven over zijn bezigheden, maar daarvoor kunt u meer lezing op zijn eigen site Rik Elings Rik heeft samen met zijn vrouw Cuun van der Eerden een voormalig zeesleper gekocht dit schip is helemaal opgeknapt ligt momenteel in de stadsgracht van Zwolle het Culuurschip Thor Cultuurschip Thor waar gebruikelijk allerlei optredens zijn. Kijk op de site wanneer het programma weer beschikbaar is. Wanneer er rond de Corona maatregelen meer mogelijkheden zijn.
In het tweede uur;
1. Een telefonisch interview met Bruno Barat van de Art Gallery Hij heeft weer een mooie tentoonstelling deze is al begonnen op 13 november en duurt tot 8. januari. De nieuwe tentoonstelling met Hattemse in de Hattemse kunstfotograaf Annette Wijdeveld in de hoofdrol. Bruno wil graag aan de kunstenaars de gelegenheid geven om hun werken te laten zien.
2. Wederom telefonisch interview met Sonja Schulz van Rond Uit Hattem, zij zijn in de prijzen gevallen met de Rabo Clubactie met een bedrag van € 886,40. Een film die op de scholen wordt vertoond in samenwerken met RTV Hattem en de Winkeliers actie niet te vergeten.
3. Album van de maand van Bruce Springsteen, getiteld a letter to you; wij draaiden het nummer House of a thousand giftars.
4. TV Overzicht vanaf vrijdag 27 november tot donderdag 3 december.
Tot volgende week.

Uitzending gemist