Het is de eerste donderdag van de maand december 2020 de laatste maand van het jaar.
Wij hadden vandaag twee fysiotherapeuten te gast. Jeannette Bensink en Yvonne Buitenhuis van Fysio Zwolle Een groot bedrijf in Zwolle dat allerlei behandelingen kan bieden aan de cliënt. Beide dames zijn best al wel lang werkzaam voor deze organisatie. Yvonne Buitenhuis heeft zicht gespecialiseerd in duizeligheid klachten waar heel veel over te vertellen is. Bij een aantal mensen zijn deze klachten zelf op te lossen. Jeanette en Yvonne samen weten heel veel over deze klachten, het kan komen door het evenwichtsorgaan maar bv. ook komen door stressklachten. De duizeligheid klachten heef veel gelogen voor iemand waaronder een vergrote kans op vallen (met alle gevolgen van dien) Daarom zijn onderwerpen als ontspanning en valpreventie aan duizeligheid gerelateerd zij heel goed met elkaar overleggen. Jeannette is tevens de praktijk manager van Fysio Zwolle. dit is een baan die enorm veel tijd vraagt en overleg met medewerkers, cliënten, artsen en zorgorganisaties. Binnenkort komt Jeannette wederom in ons radioprogramma om te vertellen over sGGZ instelling. Wij praten in januari uitgebreid met haar verder over haar werkzaamheden. Duizeligheid Netwerk Zwolle kunt u ook informatie vinden over dit probleem.
Tweede uur;
1.Interview met Ceaciel Hoogduin werkt als verpleegkundig onderzoeker van Isala, zij vertelt over de Virtual Reality bril. Er zijn momenteel drie pilots in Isala.Door middel door het opzetten van de bril worden mensen met bv. stressangst of pijn meegenomen naar bv het strand, de zee of de bergen.De bril is geschikt voor kinderen en volwassenen. Binnenkort uitgebreider nieuws over dit onderwerp.
2. Tweede interview met Rinette van der Vliet Directeur/bestuurder van Cultuurplein Noord Veluwe. Regio Noord Veluwe tekent een MuziekAkkoord voor Méér Muziek in de Klas.Op woensdag 9 december 2020 om 19.00 uur wordt online via een live verbinding door bijna alle scholen in de gemeenten Epe,Heerde,Oldebroek en Hattem, vele muziekverenigingen, Koren in Epe, TactMuziek , Cultuurplein Noord Veluwe en wethouders en burgemeesters van alle gemeenten die meedoen een document ondertekend onderdeel van de ondertekening is een speciale film die laat zien hoe het akkoord tot stand is gekomen.
3. Interview met Ellen Snijder van SWHattem op 8 december is er een speciaal spreekuur van Op Ko€rs waarin de vrijwilligers met mensen meekijken en helpen met het kijken naar de zorgverzekering 2021 en het eventueel afsluiten van een nieuwe zorgverzekering. 8 december van 14 tot 16 uur in de Marke. Zij zien u graag.
4. Album van de maand van Danny Vera, wij draaiden het nummer ” Goldrush”
5. TV Overzicht.
Techniek; Jan Boeve en Samuel Koridon. Regie,Redactie en gastheer Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek