Deze ochtend wederom uitzending van ons programma. Veel informatie en terugkijken op vorig jaar.
1. Wij beginnen met twee interviews met de directeuren van het Bevrijding Festival Overijssel dat zijn Annemien Brugging en Emma Quilligan wij vragen ons af hoe het bij hen is binnengekomen dat het Bevrijdingsfestival dit jaar geen doorgang kan hebben.Het zou namelijk de 30e editie zijn. Een prachtig programma stond er op de planning ze zijn nl. al een jaar bezig met de voorbereidingen voor 2020. Hoe moet het nu verder hebben zij voldoende middelen om dit te overleven. Het zal moeilijk worden maar ze gaan ervoor. Leveranciers, artiesten en podiumvoorziening moet hiervoor geld betaald worden of kan dit doorgeschoven worden naar volgend jaar 2021.
Beide dames blijven enthousiast en gaan er alles aan doen om volgend jaar alsnog de 30e editie te organiseren van het prachtige Bevrijdingsfestival 2021.
2. Gelijk aansluitend interviewen wij Erik Delobel programmeur van het Bevrijdings Festival Overijssel en werkzaam bij Hedon Zwolle, hij gaat proberen de artiesten te verplaatsen naar 2021 helaas wordt dit voor een aantal moeilijk, maar er wordt aangewerkt
Op sociale media zal er wel op 4 mei iets te zien zijn en 5 mei ook een compilatie van de artiesten die waren gekomen. Dus houdt het goed in de gaten.
3. Wij hebben contact gezocht met Herman Weelink over het Grijdanus College schoolkoor. Na het succes van de vorige virtuele productie, zij waren twee keer te zien op allerlei platformen. Nu een nieuwe productie “The Sound of Silence” vanuit huis bezingen de leerlingen het geluid van de stilte. Met deze productie wil het koor opnieuw een optimistische boodschap brengen en iedereen kan meegenieten. Het filmpje is te zien via https://www.youtube.com/watch?v=NC4_v3MEQ2A&t=3s
4. Interview met Linda Willems één van de bedenkers van de “Stay Home Tas”
samen met haar collega Bianca Oechies zij hebben bedacht om een verrassingstas te maken voor kwetsbare ouderen. In de tas zitten tien cadeautjes en de persoon die deze tas cadeau krijgt heeft iedere dag een cadeautje om uit te pakken. Zij zijn op zoek naar collega’s die dit project eventueel willen opstarten in andere plaatsen.
5. Een interview met Beja van de Beek van de groep Heerde zij zijn bezig met de voorbereidingen om binnenkort een container vol te laden voor vluchtelingen in Griekenland op het eiland Lesbos.
Zij kunnen nog enkel toiletartikelen gebruiken.
6. Wij sluiten het programma af met een interview met Burgemeester Toon van Asseldonk. Hij is burgemeester in Hattem hij is tevens voorzitter van Wageningen 45 Nationale Herdenking Capitulaties 1945. Hij heeft een drukke tijd voor de boeg want het zal heel anders worden ivm de Corona. Hij raadt de bevolking dan ook dringend aan niet naar Wageningen te komen. Het zal allemaal vast wel op te TV te zien zijn.
De burgemeester zal waarschijnlijk wel iets langer in Hattem blijven vanwege de sollicitaties die nog gaande zijn. Dit is ook ivm Corona anders verlopen.
Verder hebben wij voor de laatste keer in deze tijd het album gedraaid van Claymans & Van Geel – Baywatch
TV Overzicht.