Vandaag oudjaar dag een bijzondere uitzending met Marleen Sanderse burgemeester van de Gemeente Hattem.
Zj is deze ochtend te gast bij RTV Hattem in ons radioprogramma van 10.00 tot 11.00 uur.
met Marleen hebben wij het afgelopen jaar doorgesproken, het moment dat de vacature van burgemeester online kwam te staan. Hoe heeft zij gesolliciteerd, er waren maar liefst 63 sollicitaties. Na de eerste screening bleven er 15 over, uiteindelijk bleven er 8 over. Nu kwamen deze 8 mensen waaronder Marleen op gesprek. Marleen had een uitmuntende CV en dat maakte dat zij werd uitverkozen.
Als verrassing een gesprek een telefonisch interview met de commissaris van de Koning, John Berends, Marleen was bij John op gesprek geweest en hij heeft haar ook op 18 september geïnstalleerd. John en Marleen gingen samen in gesprek en uiteindelijk had ik wel naar huis kunnen gaan. Zo geanimeerd zaten beide te praten.
Maar wij gingen nog even door met de uitzending het 4e kwartaal was aan de beurt. Marleen was begonnen als burgemeester de allereerste raadsvergadering maar daarna gelijk digitaal vergaderen, toch is dit jammer dat je al die mensen niet gewoon mag ontmoeten en zo beperkt bent. Nog steeds zijn wij in lockdown en zijn veel beperkingen aan de orde. Net voor Kerst is Marleen Sanderse verhuisd naar Hattem en woont daar nu echt. Voor haar kan zij op deze manier alles beter direct overzien en volgen. Wij hebben in dit uur mooie muziek gehoord uitgezocht door de burgemeester zelf.
Tweede uur:
1. Telefonisch interview met Myrna de Man van Isala Ziekenuis zij vertelt over een samnewerkings project van Huisartsen, Isala en Philips van het thuismonitoring van corona patiënten, vanuit Isala Meppel is dit project va start gegaan. De huisartsen zorg wordt hiermee ontlast en patiënten worden pas in het ziekenhuis opgenomen als dit echt nodig is. Hierdoor worden er minder bedden bezet in et ziekenhuis. De patiënten krijgen allemaal een saturatie meter en op deze manier vier maal per dag worden de saturatie metingen doorgegeven.
Het blijkt dt de patiënte vinden het allemaal fijn dat ze op deze manier thuis kunnen blijven. Voor meer informatie kijk op de site van Isala nieuws.
2. TV Overzicht: vanaf vr 1 januari t/m 7 januari maa liefst vijf maal per dag.
3. Album van de maand: Danny Vera, wij draaiden het nummer Weak and weary.
In dit tweede uur passeerde een aantal nummers uit de TOP 2000. Zo was het al snel 12.00 uur en was onze uitzending al weer voorbij.
Techniek; Jan Boeve en Samuel Koridon. Redactie en Regie; Gerrit Naber.
Presentatie; Marijke Riesebeek
Wij wensen u namens het hele team een goede jaarwisseling en een fantastisch en gezond 2021.