De allereerste uitzending van november 2020, wij hebben er weer zin in. Onze studiogast op deze dag is dr. Kees van Egmond orthopedisch /trauma chirurg in Isala Ziekenhuis.
Wij hebben alle aspecten van zijn functie besproken wat er zoal op de afdeling gebeurt maar ook achter de schermen. Kees is werkzaam in Isala sinds 2000, hij is daar werkzaam met veel plezier. Hij is gespecialiseerd in operaties van de knie samen met nog een collega. Teves zijn er vier trauma chirurgen waarvan Kees er een is. Een zwaar beroep maar zij kunnen enorm veel betekenen voor de patiënt.
Samen met collega collega Adriaan Mosterd vormt hij al 18 jaar een van de teams die één maal per jaar naar Afrika gaan om daar operaties uit te voeren.
Zij doen dit voor de Stichting Orthopedische Hulpprojecten. Kind op de Been In Afrika en Ghana kunnen zij veel kinderen helpen om weer beter te worden.
Na afloop van de operaties gaan deze kinderen het revalidatie traject in, dat goed is geregeld.Deze informatie werd mooi omlijst met fijne muziek. Kees bedankt voor je komst.
Tweede uur;
1. Interview met Stef Smits regiomanager van de Diabetes Vereniging Nederland. wat doet de vereniging in Coronatijd. Wel moet iemand iemand met diabetes in deze tijd erg zorgvuldig omgaan met zijn gezondheid, want als kwetsbaar persoon kan het erg gevaarlijk zijn als je wordt besmet.
2. Interview met Martine de Haan persvoorlichter bij Gymnasium Celeanum Zwolle zij geven deze week op donderdagmiddag en avond een online voorlichting voor ouders en leerlingen van groep 8. aanmelden kan ; aanmelden@celeanum.nl
Verder draaiden wij in dit tweede uur ” Het Album van de Maand – Bruce Springsteen `last man standing’
TV Overzicht voor de komende week vanaf a.s. vrijdag, vijf maal per dag.
In dit tweede uur sloten wij de herhalingen van “Beste Zangers” af van dit seizoen. met name de duetten van afgelopen donderdag. Prachtige muziek.
Heeft u niet kunnen luisteren gaat u dan luisteren op vrijdagmiddag naar radio 794 in Heerde en zaterdag de herhaling op RTV Hattem
Techniek; Samuel Koridon en Jan Boeve. Redactie en regie; Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek