De voorlaatste uitzending voor onze vakantie het was wederom een mooie uitzending. Gast in het eerste uur was Monique van ’t Hek, inderdaad van de bekende familie van ’t Hek. Zij was de directeur van Plan International Nederland zij was vanaf 1 maart 2011 directeur tot en met Juni 2020. Wij hebben met haar voornamelijk gesproken over de jaren als directeur van het kantoor in Nederland waar zij leiding geeft aan ongeveer 100 personeelsleden. Vanuit Nederland werkt ze aan de ambitie om de levensomstandigheden van kinderen wereldwijd te verbeteren. Meisjes moeten gelijke kansen hebben als jongens.
Veel heeft ze ons verteld over hoe de organisatie haar werk doet all over the world. Hoe kunnen wij de organisatie steunen. Voor meer info kijk op hun website.Plan International Nederland Vanuit Amsterdam was zij naar Zwolle gekomen. Wij hopen haar nog eens weer te ontmoeten.
Tweede uur;
1. Interview met Bart Meijerink van de Gemeente Zwolle zijn functie is daar operationeel beheerder civiele kunst-en waterwerken. Hij begeleidt de grondige opknapbeurt van de Spoolderbergbrug over de Willemsvaart. Dit is een ingrijpend gebeuren voor één van de verbindingen tussen Zwolle en Gelderland.
2. Interview met Gerben Pol programmeur in Academie Huis Grote Kerk daar zijn twee orgelconcerten op 14 en 28 juli van Toon Hagen. Canto Ostinato op het Leeuwenberg orgel.
3. Album van de Maand
4. TV Overzicht
5. Dit alles omlijst met o.a. muziek van Ennio Morricone deze week helaas overleden en zomermuziek.
Techniek; Jan Boeve en Gerrit Naber, regisseur Gerrit Naber, Presentatie Marijke Riesebeek.