De eerste donderdag van juli is in ons programma IJsselmagazine bij RTV Hattem studiogast Benno Hübner, geboren in Zwolle. hij heeft jaren gestudeerd om danser te kunnen worden bij Artez en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Heeft ook in Madrid flamenco gestudeerd. hij heeft zeven jaren allerlei steden in de wereld bezocht en daar opgetreden. Hij danste daar solo een mentale inspanning. Nu richt hij zich op zijn dans onderwijs op middelbare school bij Artez maar ook onderwijs voor volwassenen.
Hij is de directeur van BNO Productions. Op 8 juli is er een groot festijn in de Zwolse binnenstad op het Broerenkerkplein. Zwolse jongeren krijgen gratis YEZ festival Young Experience Zwolle voor jongeren 12 tot 18 jaar. 8 Juli van 14.00 tot 20.00 uur. Er is van alles te doen en alles is gratis. Na dit festival gaat Benno zich verdiepen in zijn carrière voor de toekomst deze te gaan vormgeven.
Tweede uur;
1.Interview met Leny Jansen van het Zone.college zij hebben een mobile leslokaal gelanceerd. De zgn. GMEC (Green Mobile Education Centre) met een feestelijk programma op het Hanzeplein in Zwolle heeft het Zonne.college laten zien welke bijdrage dit han eieren voor het verzorgen van actueel, praktijkrijk groen onderwijs.
2. Interview met Diederik Mijntjes, hij is clubmanager bij de IJsselhallen in dienst bij Peaks Padel b.v. Het is een sport die enorm in opkomst is en in de omgeving Hattem en Zwolle zij de nodige clubs beschikbaar. Het bedrijf in Zwolle is een erkend leerbedrijf. On(der)wijs actief om jongeren in de sport op te leiden. Wij wensen hem veel succes in deze nieuwe job. zeven dagen per week geopend van 8.00 tot 23.00 uur.
3. TV overzicht
4. ‘Muziek uit het verleden
Techniek; Jan Boeve en Gerrit Naber
Redactie,regie en muziekkeuze; Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek