Op deze mooie zonnige dag is bij ons op bezoek Mathilde Stam directeur van Stichting Welzijn Hattem. tevens is zij directeur van Anton Pieck Museum.
Allereerst kijken wij terug op 5 jaar SWH Hattem, hoe zag de organisatie eruit toen zij ging werken daar ging werken. Hoe ziet het er nu uit.
Er is allereerst een nieuwe visie gemaakt om deze door te ontwikkelen in de buurt. Denk aan het “Geheugen Steunput” “Dementie vriendelijk Hattem” en zonnig veel meer.
Mathilde heeft ook meegewerkt aan het radioprogramma “HIC” Hattemers in coronateit dat met diverse organisaties samenwerkte.
Jongerenwerk, Veilig Ouder worden.
Natuurlijk ook de projecten binnen het Anton Pieck Museum. samen met conservator Francien Oonk was er geweldige samenwerking met de Efteling in Kaatsheuvel, Denk aan het sprookje Sneeuwwitje dat vorig jaar 1 augustus 2020 in Hattem werd gepresenteerd. Om binnen de tijd te blijven waren wij toch beperkt. Dit jaar het sprookje Roodkapje op 2 juli 2021.
Sinds mei 2012 houdt zij zich ook bezig met de Dialoog lokaal. in mei 2021 is dit uitgebouwd naar Nederland. Het is zelfs de bedoeling om dit Internationaal to vergroten. Op 2 juli neemtMathilde afscheid van Stichting Welzijn Hattem.
Tweede uur:
1. Wij hebben contact met Sip van Dijk van wwww.leergeldhattem.nl dit valt onder de afdeling Noord Veluwe. Schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar kunnen terecht voor bv een lidmaatschap van een sportclub, scouting, muziekschool deelname aan kamp of schoolreis.
2. Telefonisch contact met de voorzitter Jack Augustinus van de Stichting Vrienden van het Hospice i.o. men is nog op zoek naar bestuursleden voor deze stichting, het is dus duidelijk dat dit een Steun Stichting is.
3. “Muziek uit het verleden”
4. TV Overzicht.
Techniek: Jan Boeve
Redactie en regie: Gerrit Naber
Presenatie: Marijke Riesebeek