Deze donderdag is onze studiogast Plastisch Chirurg Max Overgoor van Isala Ziekenhuis. Na zijn opleiding in Utrecht is hij sinds 2002 werkzaam in Zwolle.
In Zwolle is het aantal plastisch chirurgen uitgebreid is van 5 naar 8 plastisch chirurgen gegaan. Ook werken er maar liefst 7 artsen in opleiding. Speciaal in Zwolle wordt veel werk verricht in de hand chirurgie zowel op de spoed; botbreuken, zenuwletsel,peesdoorsnijdingen en eventueel amputaties. Geen spoed; kromme vingers, artrose, depuytren, en o.a. triggervingers.
Verder veel constructies aan borst, oncoplastisch b.v. implantaat in de borst. Tomax operatie bij de man met een dwarslaesie zodat de man weer potent kan worden, tegenwoordig kan men op dit vlak ook iets doen voer de vrouw aan de genitaliën. Natuurlijk zijn er ook cosmetiek operaties borst vergroting/verkleining, buikwandcorrecties, ogenleden wel of niet via de zorgvezekering. In verband met Covid zijn er veel operaties afgeschaald.
In verband met de ondersteuningen van de Anesthesie op de Covid zijn zij dan niet beschikbaar. Echter wat nieuw is dat met bv. de handchirurgie ook sinds kort gewerkt wordt met plaatselijke verdoving. Max heeft u en ons veel verteld over zijn vak en wij nodigen hem graag nog een keer uit.
Tweede uur:
1. Interview met Jantine van den Toom van de Bibliotheek Noord Veluwe zij praat met ons over de online activiteiten nu de bibliotheek is gesloten.
2. Interview met Mick Woearbanaran over zijn nieuwe CD, RTV Hattem heeft de primeur om u een mooi nummer van een van de evergreens te laten horen.
Wij draaien het nummer “Every Woman” Deze CD is mede tot stand gekomen door de samenwerking met Samuel Koridon.
3. TV Overzicht.
4. Nieuwe rubriek “Muziek uit het verleden” twee nummers uit de jaren 50. Patti Page – How much is that doggie in the window en Connie Francis – Lipstick on your color.
Dan was de uitzending al weer voorbij. Tot volgende week.
Techniek: Jan Boeve Regie en gastheer: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek.

Uitzending gemist