Op deze dag medio december hebben wij als studiogast Wim Eikelboom.
Hij is een man met meerdere petten op zo is hij docent audio journalistiek Christelijke Hogeschool Ede
Hij werkt ook voor de EO en NPO1. Tevens is hij de maker van o.a. podcast verhalen zoals rivierverhalen, tevens is hij nog rivierpublicist.
Wim zijn liefde gaat uit natuurlijk naar zijn vrouw en gezin, maar o.a. liefde voor eikenbomen en de IJssel.
Hij vertelt ons er veel over wat speelt er rondom de IJssel die loopt van Westervoort naar Kampen.
Hij is een IJssel watcher. Maar het is niet alleen het water ook het Zalkerbos is onderwerp van gesprek.
Afgelopen week heeft u in diverse media kunnen horen dat er maar liefst 1700 verkeerde bomen zijn geplant in het Zalkerbos, waar deze bomen vervangen moeten worden. Het Zalkerbos is het oudste bos in Overijssel, het bos is maar liefst honderden jaren ouden bestaat voornamelijke uit iepen en essen het heeft een grote variatie in fauna en flora. Wim was de initiatiefnemer van levende schilderijen van Voerman. In juni vond dit evenement plaats met maar liefst 60 deelnemers. Prachtige schilderijen werden er uiteindelijk gemaakt.
Deze zijn tentoongesteld in Hattem en Zwolle. Wij hebben alsnog gesproken over zijn podcast, hij heeft er vele met hele mooie onderwerpen, luister er eens naar o.a. Rivierverhalen en de podcast Eik en Ik. Wij zouden nog erg lang met hem kunnen verder praten maar het uur zat erop. Mede door zijn mooie muziek heeft u vast kunnen genieten.
Tweede uur:
1. Telefonisch interview met Arie Molendijk taxateur hij is zaterdag 18 december aanwezig in Academiehuis Grote Kerk in Zwolle waar hij oude boeken, zoals oude (staten)bijbels, atlassen, ge├»llustreerde werken en reisboeken, handschriften, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten taxeert. zaterdag 18 december van 13.00 tot 16.00 uur toegang gratis.
2. Telefonisch interview met Loes Visscher dirigent van Het Britten jeugd strijkorkest zij geven zondag 19 december een extra kerstconcert in Grote Kerk Academiehuis. Aanvang 11.30 uur gratis toegang met QR code. Eerst zou het worden gehouden in Hardenberg, maar zij blijven toch in december gesloten. Zondag is er een prachtig programma me muziek van Mozart, Turina en Het Britten. De dertien jarige Adam Akopian speelt solo op de piano en Roza zingt als toegift een liedje uit de Sound of Music.
3. TV Overzicht
4. Muziek Uit Het Verleden.
Techniek van deze uitzending: Jan Boeve en Samuel Koridon
Redactie en Regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek.

Uitzending gemist 2e uur
Uitzending Gemist 1e uur