Op deze donderdag te gast een goed bekend van RTV Hattem Wim van de ziel.
Hij is een van de mannen van het eerste uur. negen jaar gewerkt voord de LOZ Zwolle en uiteindelijk met nog twee personen begonnen in Hattem.dat was op 1 april 1996, dus dit jaar vieren wij het 25 jarig bestaan.
In herbegin moest men op zoek naar alle medewerkers voor de radio studio, Programma staf, PBO=Programma Bepalend Orgaan en een bestuur. Men moet aan allerlei bepalingen voldoen. Informatie, Cultuur, Educatie en b.v. kerkuitzendingen. Een website en een kabelkrant. Teveel om op te noemen, alles is vrijwilligerswerk (zonder vergoeding).
Als omroep wordt er samengewerkt met andere locale omroepen in Heerde, Wezep en Zwolle ook is er samenwerking met Omroep Gelderland. Wij hebben gesproken over de verlenging van de zendmachtiging die wederom is aangevraagd bij het Commissariaat van de Media. De gemeente Hattem is zoals gebruikelijk weer erg tevreden over RTV Hattem en heeft aan de verlenging hun goedkeuring verleend. Dat betekend dat deze machtiging voor vijf jaar verlengd gaat worden. Wim van de Ziel weet veel over de aren te vertellen bij RTV Hattem en wij zijn weer wijzer geworden over dit onderwerp.
Tweede uur :
Speciale felicitatie van een oud collega die 17 februari zijn verjaardag vierde.
1. Interview met Albert Dam dirigent van het Jeugd Symfonieorkest de Vuurvogel. Bertolf Lentink en Roel van Velzen zijn de solisten in de videoclip. Albert dam heeft voor de 9 koppige jeugd symfonieorkest hun partij thuis opgenomen, zo is er ee prachtig nummer van de Beatles opgenomen. ‘I want to hold your hand’ Op allerlei zenders is het te horen geweest NPO radio 4, Classic NL en RTV Oost.
2. Interview met directeur Fred Voskuil van het Bakkerij Museum Hattem zij zijn verkozen tot de “Beste Uitjes van Gelderland” zij pakken voor de derde maal de gouden Award op rij. Geweldig onze felicitaties. Tijdens de verkiezingen brachten ANWB leden massaalhun stem uit. Ook krijgt hun uitbreiding Het Daendelsshuis vorm. daarover later meer.
3. TV Overzicht verzorgt door de TV ploeg vanaf vrijdag nieuwe onderwerpen een week lang op de zender, vijf maal per dag.
4. De nieuwe rubriek: “Muziek uit het verleden” .
Techniek: Samuel Koridon.
Redactie & Regie; Gerrit Naber.
Presentatie; Marijke Riesebeek.

Uitzending gemist