Na de zomerstop beginnen wij weer met frisse moed.
Studiogast vandaag is Jan Peter Barendse van het “Opoe’s House of Music festival – Hattem.Jan Peter is daar al een jaar of zeven bij betrokken. Het allereerste editie van het New Orleans festival was in Zwolle in de locatie Odeon, daarna is het van start gegaan in Hattem.
Helaas in 2020 en 2021 moest het festival worden afgelast i.v.m. Covid-19. Dit is een enorme teleurstelling voor de organisatie. Dit jaar was er een vergunning afgegeven door de gemeente Hattem, echter met de nieuwe Covid regeling mochten er maar 750 bezoekers komen, dit was te weinig! Daarom is het festival doorgeschoven naar 2022. Het laatste festival waren er al 1750 bezoekers en dit jaar had men toch wel rekening gehouden met maar liefst 2500 bezoekers.
Tweede uur;
1. Telefonisch interview met Janne Schra was gepland, helaas was zij door omstandigheden onbereikbaar dus dit is doorgeschoven naar volgende week.
2. Telefonisch interview met directeur Rob Zuidema van de
Zwolse Theaters betrokken bij de organisatie Stadsfestival.
Op de site van Stadsfestival Zwolle 2021 is alle informatie te vinden.
Met vele sponsoren kan dit festival worden gefinancierd. Vrijdag 3 september 2021 om 16.00 uur wordt het festival geopend op het Grote Kerkplein in Zwolle. Het stadsfestival duurt tot en met zondag 5 september.
3. Interview met George Brando Bravo Bruinsma over zijn nieuwste boek ‘Het hart van de krekel” het boek verhaalt over de ontworsteling van een zoon aan de invloed van het oorlogsverleden van zijn vader. George heeft vele jaren gewerkt in het Zwolse ziekenhuis Isala hij werd opgeleid tot cardiothoracaal chirurg en is stafchirurg geworden in Isala. Momenteel gepensioneerd.
Janne Schra komt volgende week in het programma.
Presentatie: Marijke Riesebeek.

Uitzending gemist

Uitzending gemist 2e uur