Deze donderdag als gasten RTV Hattem bij het IJsselmagazine Sonja Schultz en Marije van Loenen van Visit Hattem. Met Marije hebben wi gesproken over alle activiteiten in Hattem zoals de Kunstmaand in Hattem hoe deze tot nu toe is verlopen. Wij hebben tevens gesproken over de muurgedichten in Hattem die worden gerenoveerd door twee studenten van Cibap dat zijn Roos Warnders uit Meppel en Anne Will Barneveld uit Kampen zij doen dit buiten schooltijd. Met Marije hebben we ook het Dikke Tinne festival besproken, de bedoeling is dat dit 11 september wordt georganiseerd als de Corona regels dit toelaten.
Sonja Schultz werk al langer bij Visit Hattem de naam is recent gewijzigd voorheen Rond Uit Hattem. Ook is er een nieuwe website. Daarna was de nieuwe bronzen maquette het onderwerp van de vestingsstad zoals die was in 1560
Dolf Moesker nam het initiatief tot de realisatie van de maquette. Met Sonja hebben wij ook gesproken over de Hanze Challenge op 7 juni is het onderwerp Hospitality. Beide dames hadden erg mooie muziek uitgezocht.
Tweede uur:
1. Telefonisch interview met Jan Erik Barendsen van Vluchtelingen Contact Hattem de stichting zoekt begeleiders en taalcoaches. Hij vertelde wat beide functies inhouden en waar men Informatie Vluchtelingen contact .
2. Interview met voorzitter Jos Bleijenberg van Woonzorgcentrum Hanzeheerd De Bongerd zij worden onderdeel van Stichting IJsselheem holding. per 1 juni. Jos Bleijenberg treedt terug als bestuurder. Hij vertelde wat precies de bedoeling is en IJsselheem kan professionele verpleeghuis zorg bieden.
3.Interview met Karin Tip zij informeerde ons over 7 dagen water challenge deze gaat van start op 4 juni 17.00 uur en duurt tot vrijdag 11 juni tot 17.00 uur. Het is het derde aar dat de waterchallenge wordt georganiseerd met acht gemeenten; Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten.
4. Rubriek; “Muziek uit het verleden” wij draaiden 2 muzieknummers uit 1956 t.w. Carl Perkins met Blue Suède Shoes. en Little Richard met Long Tall Sally
5. TV Overzicht.
Techniek; Jan Boeve en Samuel Koridon. Regie en gastheer; Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek