Vandaag in onze studio twee dames, moeder Chiquita Welmerink en dochter Emma van Loon. Chiquita hebben wij al enkele maanden geleden uitgenodigd. Zij heeft in oktober een Theater College georganiseerd samen met Emma. Dit was uiteindelijk de reden dat zij uitgenodigd is vandaag.
Chiquita is geboren in Aadorp in Twente in de buurt van Almelo. Ze is uiteindelijk rechten gaan studeren in Utrecht en na enkele omzwervingen in Wapenveld terecht gekomen. Twintig jaar heeft zij als advocaat gewerkt totdat zij op een andere manier wilde gaan werken. Twintig jaar geleden is ij met haar eigen bedrijf begonnen. Als mediator, life coach Wel-com. Zij heeft hier een boek over haar werk geschreven “Opgelost” een unieke methode om zelf conflicten op te lossen ook als de ander niet meewerkt. In dit boek legt Chiquita aan de hand van talloze voorbeelden uit hoe je twijfel en onzekerheid, een meningsverschil, ruzie of ander conflict met iemand of een bepaalde situatie zélf kunt oplossen. Tevens verzorgt zij college’s voor diverse medemensen uit onze maatschappij. Zodra het weer mogelijk is gaat zij wederom het theater in. Emma haar dochter is afgestudeerd als Theatermaker & Yogadocent. Emma heeft bij het Theatercollege de regie gedaan. Grote plannen zijn er om een landelijke Theater college te gaan doen.
Tweede uur;
1. Telefonisch interview met Henk Klompenmaker zanger in december heeft hij samen met zijn maatje Mick opgetreden op onze zender. Henk heeft samen met Samuel en collega’s een cd opgenomen met evergreens. Vrijdag 29 januari gaat deze cd op Spotify in premiere, wij hadden vandaag de primeur om een mooi muzieknummer “Lie te me” van deze cd te laten horen.
2. Telefonisch interview met Jacomijn van der Maten, 6e klasser van het
Gymnasium Celeanum in Zwolle zij vertelt ons over de Online Open Dag op zaterdag 30 januari aanvang 14.00 uur. “Celeanum Draait Door” Aanmelden kan alsnog www.celeanum.nl.
3. Interview met Monique Scholtenvan Welzijn Hattem vertelt over het Webinar Mantelzorg in Balans. Op donderdag 18 februari van 19.30 uur tot20.30 uur. Ingrid Schoen zal hierover spreken zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige. Aanmelden voor deze webinar kan op telefoonnummer 038-4432881.
4. Album van de maand; Passenger – nummer Londen in Spring.
5. TV Overzicht.
Techniek: Jan Boeve en Samuel Koridon.
Redactie en Regie: Gerrit Naber Presentatie: Marijke Riesebeek.

Uitzending terugluisteren