Op deze dag besteden wij aandacht aan #Werelddierendag maandag 4 oktober 2021 is het zover.Wij hebben een studiogast uitgenodigd die bijna alles weet over de gezondheid van dieren. Dat is Laurens van Zuijlen, hij is directeur en dierenarts van Dierenkliniek Hattem Wapenveld.
Sinds 1 april 2005 is hij daar werkzaam. Vanaf 2005 is er veel veranderd in het dierenartsen team. De paardenkliniek in Wapenveld behoort niet meer bij de kliniek in Hattem. In Hattem worden alleen nog gezelschapsdieren behandeld.
Laurens streeft continu naar betere diergeneeskundig zorg. Hij heeft een goed team nodig om dit te kunnen bewerkstelligen en dat is gelukt. Met met een aantal vrouwelijke dierenartsen en assistentes samen. Als enige man met vele collega’s. Buiten het onderzoek en opereren is er veel geld nodig om te kunnen investeren voor optimale zorg.
Denk aan de kosten voor b.v. Echoapparaat en een CT Scan die binnenkort in gebruik wordt genomen. Gelukkig kan de dierenarts meestal veel betekenen voor onze huisdieren om bij te dragen aan een goede gezondheid maar ook een probleem op te lossen. In de praktijk kunnen steeds meer problemen opgelost worden. Momenteel wordt de praktijk uitgebreid met 120 m2. De katten worden van de honden gescheiden zodat dit voor de dieren ook minder stress geeft.
Dierendag is altijd een speciale dag in de kliniek, ieder jaar wordt het weer op een andere manier gevierd. Voor dit jaar is het nog even een verrassing. Na de uitzending van het eerste uur gaat Laurens snel weer naar de kliniek om zijn werk te kunnen hervatten.
Tweede uur:
1. Telefonisch interview met Petra de Jong van de Dierenambulance Noord-West Veluwe. Zij zijn werkzaam voor de gemeenten Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Putten, Oldebroek, Hattem, Heerde, Elburg en Zeewolde. Zij bieden hulp aan zowel huisdieren als in het wild levende dieren. Zij zijn qua inkomsten afhankelijk van giften, donaties, legaten en subsidies. Alle medewerksters zijn vrijwilligers. Meestal hebben deze vrijwilligers een cursus dieren EHBO gedaan.
2. Telefonisch interview met Hanna Thalen van het Dierencentrum De Ark in Harderwijk. De Ark wordt gerund door een team
van 5 gediplomeerde medewerkers en wordt bijgestaan door een grote groep enthousiaste vrijwilligers, zij helpen met het verzorgen van de dieren. het schoonmaken van de verblijven en b.v. het uitlaten van de dieren. Zij worden ook financieel ondersteunt door donateurs en andere giften. Voor meer info kijk op de website.
3. TV Overzicht
4. Ellen Pels is in onz studio aanwezig om meer te vertellen over haar nieuwe album maar ook over haar optreden van 9 oktober 2021. Ellen Pels treedt 9 oktober haar CD release party op in de Zwolse Theaters /Odeon. Er zijn nog kaartjes te koop voor dit optreden.
Zij zingt al vanaf haar jeugd, zij heeft nu haar eigen platenlabel. Op 9 oktober 2021 treedt zij op met haar Big Band en Backing vocals. In de studio van RTV Hattem heeft ze haar eigen radioprogramma. “Jazzlicious” op de maandagavond van 18 tot 19 uur. herhaling op de zondagavond. De cd’s kunt u via haar website bestellen.
Wij draaiden 3 nummers van haar nieuwste CD “From A to B”, de volgende nummers Spring, A hundred thousand questions and Turn it around. De teksten hebben altijd een diepere lading. dus goed luisteren.
Techniek van dit programma: Jan Boeve en Gerrit Naber, regie en redactie Gerrit Naber.
Presentatie: Marijke Riesebeek.

Uitzending gemist 1e uur
Uitzending gemist 2e uur