Donderdagmorgen 4 februari de maand februari is weer van start gegaan. Onze studiogast van vandaag Berno van der Wal, hij heeft voor veel bedrijven al gewerkt momenteel is hij werkzaam bij Track Team bij deze stichting wil hij van onderhoudswerk aan mountainbike routes een dagbesteding maken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Onderhoud aan het Apeldoornse Bikepark Bar End wordt het eerste project. De intake van cliënten is in januari begonnen. De mensen die hier voor gaan werken zorgen ervoor dat de routes goed berijdbaar blijven, zoals kuilen opvullen, snoeien, maaien en zagen. Dit project is bestemd voor mensen met psychische problemen, ADHD, depressies etc. De belangstelling voor Mountain beken blijft groeien. er is ook een speciale mountainbike app voor diverse routes.
Dit jaar zijn er plannen om een Mountainbike vereniging Veni Vidi op te richten.
Als u geïnteresseerd bent houdt dit dan in de gaten via Facebook kunt u hen volgen.
Tweede uur:
1. Telefonisch interview met Dapfne Kampman directeur van het Voerman Museum Hattem Zij vertelde dat het museum ook te zien is op Museum TV. Tevens zijn zij al weer druk bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe expositie.
2. Interview met de persvoorlichter Thijs Scheres van het Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij heeft met ons gesproken over de te verwachte hoge waterschappen. Wij hoeven de komende dagen geen problemen te verwachten heeft hij ons verteld.
3. TV Overzicht
Techniek: Jan Boeve
Redactie, regie en gastheer: Gerrit Naber presentatie: Marijke Riesebeek.
Uitzending gemist: Uitzending gemist Ijsselmagazine