Studiogast van deze donderdag is Taru Anne van den Born hij heeft vele studies geprobeerd allereerst bouwkunde, Psychologie daarna is het bedrijf Slimme Streken opgericht zijn beide leerwerk-trajecten en dagbesteding plaatsen binnen een smederij en spellen winkel. Jury voorzitter Marc Huitink over Taru Anne van den Born oprichter van Slimme Streken: wij zijn onder de indruk van de uniekheid van zijn oplossing, daarmee hebben zij de IGNITE Award gewonnen deze ondersteunt startende sociaal ondernemers uit Gelderland en Overijssel bij het versterken van hu businessplannenen het realiseren van hun beoogde impact, zij zijn geëindigd op de tweede plaats 50.000,– Euro was de prijs die zij hebben gewonnen. Daarbij is er nog Smederij Zwolle Geïnteresseerden kunnen hier workshops volgen maar ook dagbesteding speciaal voor kinderen en volwassenen met indicatie HB,ASS en og AD(H)D doen.
Via diverse kanalen worden zij financieel ondersteunt. Kijk voormeer informatie op de diverse websites.
Tweede uur:
1. Telefonisch interview met zangeres Cindy Oudshoorn, wij kennen haar als zangeres van 2004 tot 2014 bij Kayak.
Nu heeft ze via een crowdfunding actie een EP uitgebracht. De liedjes heeft ze samen met Pim Koopman geschreven en de demo’s lagen al lang op de plank Jasper Koopman zoon van Pim en Marrigje van Teeseling, de vrouw van Pim hebben dit tot een prachtige EP gemaakt, de begeleiding is ook erg mooi geworden.Wij draaiden het nummer; “Sweet Little baby”
2. Telefonisch interview met Christa Westerhof directeur van de gelijknamige boekwinkel hebben wij gesproken over de mogelijkheid tot beperkte opening van de winkel op afspraak, maar ook over de shortlist va de libis Literatuurprijs
Op 10 mei wordt de prijswinnaar live bekendgemaakt in Nieuwsuur. De winnaar ontvangt 50.000 euro.
3. TV Overzicht
4. De rubriek ” Muziek uit het verleden” twee nummers uit de 50er jaren.
5. Aandacht voor Jeroen van Merwijk 11-7-1955 – 03-03-2021 hij is ons helaas ontvallen, hij is in Sainte Juliëtte in Frankrijk overleden, maar was al een jaar erg ziek. Wij draaiden het nummer “Mijn vriend de dood”

Techniek: Jan Boeve
Redactie, Regie en gastheer Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek

Uitzending Gemist