De dag na Bevrijdingsdag hebben wij wederom radiouitzending studiogast is Adriaan Visser scheidend voorzitter van voetbalclub PEC Zwolle
Sinds 29 mei 2009 is hij betrokken bij de club nadat Ronald van Vliet was gestopt. Adriaan dacht dit te gaan doen voor een korte periode maar dat is niet gelukt. na zijn studie Scheikundig technologie aan de Universiteit van Twente. Naast werken en studeren heeft hij ook nog extra studies gedaan. Hij heeft ook bij publieke partijen gewerkt zoals Provincie Overijssel en het Waterschap.
Vanaf 1985 tot 1996 was Adriaan Visser actief als CEO bij Cleanaway Nederland vervolgens van 1996 tot 1998 bij investeringsmaatschappij Reggeborgh. Van 1998 to 2000 bij Watco Nederland. Sinds 2000 ging het roer om bij afvalspecialist Sita Nederland daarna werkte hij veel buiten Nederland. Vanaf 2003 was hij senior vicepresident van Suez Envionnement. Samenwerking in België, Duitsland Luxemburg en Nederland. In 2013 ging hij met vervroegd pensioen. Maar denk niet dat dit echt het geval is. Hij nam in 2017 Hegeman Bouw over, dat zorgde ervoor dat het bouwbedrijf door kon gaan.
Nu PEC Zwolle dat gebeurde de eerste jaren allemaal naast zijn drukke banen. Veel trainers en spelers heeft hij voorbij zien komen sinds 2009. Ook zijn er wel moeilijke jaren geweest, het feit dat de financiële situatie niet helemaal gezond was bij de club i miljoen euro kwam de club tekort, met medewerking van de gemeente is dit gelukt. Toen kon het pas echt beginnen. Bekende Nederlanders zoals Jaap Stam was trainer. De trainers John van ’t Schip en zeer recent John Stegeman werden ontslagen, maar wel netjes tot eind van het seizoen betaald. In 2013/14 as de 96ste editie van de KNVB Beker de 32ste editie de finale werd gespeeld in de Kuip en tegen Ajax, PEC Zwolle won de finale van AJAX met 5-1 zij werden hiermee voor het eerst winnaar van de beker met trainer Ron Jans.
Nu is PEC Zwolle “veilig” zij hopen op de 12e plek in de competitie te eindigen. Er moeten veel nieuwe contracten worden afgesloten.Wel staan er een aantal nieuwe jeugdspelers aan te komen. Ook een nieuwe trainer Art Langeler een oude bekende van de club. Ook de financiën is wederom een punt van aandacht een begroting van 41/2 miljoen. Mag er vanaf augustus weer publiek in de stadion’s wil iedereen de club nog sponsoren. Zoals Adriaan Visser zeg “Cash Positief” wij zullen allereerst de afsluiting van seizoen 2020/2021 en daarna pas het nieuwe seizoen 2021/2022. Het zal wel rond oktober worden voordat Adriaan echt afscheid kan nemen.
Tweede uur: interview met Suzan Westerveld dirigent en begeleidt zij jeugdkoor “VRIJ” vanaf 18 mei tot en met 6 juli kunnen kinderen van 8 tot 12 jaar inschrijven voor kinderkoor Konstantijn. Ben je ouder dan 12 jaar kun je meedoen met jeugdkoor “Voices .
2. Interview met bestuursvoorzitter van de Stichting Culturele Theeschenkerij Oldeniel Zij zijn vanaf 2 mei alweer van start gegaan bij het pontje Hattem/Zwolle met hun activiteiten. de laatste zondag van de maand komt er weer een activiteit.
3. TV Overzicht
4. Muziek uit het Verleden.
5. Enkele berichten uit Hattem en omgeving.
Aan deze uitzending werkten mee.
Techniek; Jan Boeve. Tweede uur Samuel Koridon
Regie en gastheer: Gerrit Naber Presentatie: Marijke Riesebeek.