De voorlaatste uitzending voor de “Zomerstop” Onze gast vandaag is Johan Jonker manager Gastvrijheid in Isala Ziekenhuis . Het gastvrijheid thema is op cardiologie in ziekenhuis de Weezenlanden ontstaan. Het thema was met ‘Hart en Ziel’ in 2013 heeft Milo Blij een lezing gegeven, veel medewerkers hebben daar aan deel genomen. In 2015 is men begonnen om een audit te houden in Isala Ziekenhuis, zij ontvingen echter *** 3 sterren. Er was nog veel te verbeteren. In 2016 was de uitslag van de audit **** 4 sterren, in 2017 wederom **** 4 sterren en de vierde plaats in Nederland. In 2018 is men hiermee gestopt. Hospitality is ontzettend belangrijk voor Isala. De mensen zijn tegenwoordig veel kritischer ze verwachten dezelfde gastvrijheid als in een winkel, hotel of restaurant. Op allerlei gebied zijn de afgelopen jaren verbeteringen aangebracht zoals golfkar, parapludroger en een digitale leestafel. De aankomst is belangrijk voor patiënten op de verpleegafdelingen is het verblijf minstens zo belangrijk. Er wordt ook aandacht besteed op het moment dat de patiënt vertrekt met een nabelronde door de verpleging die gericht aan hen vraagt hoe het met de mensen gaat.
Johan had erg mooie muziek dat wij tussendoor draaiden. Zo ook een nummer van de CD Music op de IC. In Isala,tegenwoordig wordt er ook muziek aan bed gespeeld door enkele artiesten. Er zijn maar liefst 200 ambassadeurs gastvrijheid. Ieder jaar wordt er een jaarplan gemaakt, twee maal per jaar probeert men bij elkaar te komen. Een patiënt ontvangt na het verlaten van het ziekenhuis een formulier hoe de periode is verlopen in het ziekenhuis. Het is bedoeling dat de patiënt een Service beleving heeft en Gast Veiligheid.
Quoot” Gastvrijheid vergeten wat je hebt gezegd, maar onthouden wat je hebt gedaan” Zorgdragen voor de comfort zone van de gasten.
Tweede uur:
1. Interview met Daphne Dopheide over de Run voor Kika marathon dit jaar vindt deze plaats op de Veluwe de opbrengst komt ten goede voor kinderen met kanker. Op zaterdag 2 oktober 2021 wordt deze marathon gelopen. Voor meer info kijk op de website.
2. Interview met Nadine Schalk directeur van de Bijenhoudersvereniging (NBV) op 9 juli starten zij met het uitzenden van 8 korte journaals op het YouTube kanaal van de Nederlandse Beijenhoudersvereniging in deze journaals komt er van alles aan de orde. Elk jaar in het tweede weekend van juli organiseert de Nederlandse Bijenhoudervereniging namelijk de Open Imkerijdagen.
3. TV Overzicht
4. ‘Muziek Uit Het Verleden’
Vandaag draaiden wij in het tweede uur de Zomerhits van 2021
Techniek; Jan Boeve Regie, Redactie en gastheer; Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek
Tot volgende week.

www.rtvhattem.nl/uitzending-gemist-ra/ijsselmagazine-d-d-2021-07-08-1
www.rtvhattem.nl/uitzending-gemist-ra/ijsselmagazine-d-d-2021-07-08-2