Deze ochtend in de studio Jacco Eltingh hij is onze studiogast. Al heel veel jaren hebben wij een afspraak om naar de studio te komen, maar het was er nog steeds niet van gekomen.
Vandaag toch gelukt, Jacco heeft erg mooie muziek uitgezocht om te draaien tussen de gesprekjes.
Allereerst stelt Jacco zich voor, waar geboren, getrouwd met Hellas Eltingh ook een bekend tennis talent en zij hebben samen drie zoons, die inmiddels in Groningen studeren. Hij was op tour tussen 1989 en 1998. Uiteindelijk is hij in 1998 gestopt met actief tennissen. Hij behaalde in het enkelspel mooie resultaten. In het dubbelspel, samen met Paul Haarhuis heeft hij nog mooiere successen behaald. Samen met Haarhuis was hij onderdeel van de ‘Gouden Generatie’ zij worden ook wel het beste Nederlandse tennisduo aller tijden genoemd. Eltingh is de jongste speler in het open tijdperk met een ‘Career Grand Slam’ op zijn naam in het herendubbel. Hij is de jongste speler die zijn carrière afsloot als Nr 1 van de wereld-ranglijst
Zij werden samen twee keer wereld kampioen in 1993 en 1998 en waren het eerste team dat alle vier de Grand Slamtournooien won. De Koninklijke Nederlandse Law Tennisbond benoemde hen vanwege hun zegereeks tot ereleden. Hij heeft maar liefst in 107 landen bezocht.
Momenteel is Jacco Eltingh Technisch en Commercieel directeur van de KNLTB, Algemeen directeur is Erik Poel en directeur dienstverlening Robert Jan Schumacher.
Een drukke job, dat betekent soms wel zeven dagen per week werken, nu werkt hij vanaf huis maar toch regelmatig even naar kantoor of naar een wedstrijd /
Enige weken geleden ging Jacco zijn naam rond als directeur van PEC Zwolle inderdaad klopte dit wel maar uiteindelijk heeft Jacco zich teruggetrokken. Als laatste merkte Jacco op aan het eind van de uitzending BLIJF GEZOND, doe dit door te bewegen want dit is ontzettend belangrijk.
Tweede uur:
1. interview met Iet Eerdman curator, zij is bezig met een mooie tentoonstelling voor te bereiden in het Voerman Museum Hattem vanaf 11 december is daar de tentoonstelling ‘ De Dingen Dichtbij’ met werk van de Deventer kunstenaar Jaap Nieuwenhuis.
Vanaf 11 december tot 15 mei 2022 is deze tentoonstelling in het museum te zien. Ter gelegenheid van Jaap Nieuwenhuis zijn 95 ste verjaardag komt er een mooi geïllustreerd boek uit over de stillevens in Aquarel.
2. Interview met Janet Edelijn vrijwilligster bij De Fontein zij organiseren voor de 9de keer de Kerstpakkettenactie 2021. Als Hattemers voor Hattemers, iets extra’s of een bemoediging goed kunnen gebruiken. T.m. 16 december kunt u eventueel kerstpakketten brengen met daarin houdbare artikelen. U kunt tot 11 december een briefje inleveren van iemand die een kerstpakket heel goed kunnen gebruiken met daarin de gegevens van het gezin.
3. Rubriek ‘Muziek uit het verleden’
4. TV Overzicht.
Techniek: Jan Boeve geassisteerd door Gerrit Naber
Redactie en Regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek

Uitzending gemist 1e uur