Deze dag hebben wij een oude bekende in de studio, zij zat al in de gemeenderaad in Zwolle, daar kennen wij elkaar nog van.
Na de Gemeenteraad verkiezingen van dit jaar is Tjitske Siderius afgelopen maand is zij gekozen tot wethouder namens PVDA en GroenLinks, wethouder, Duurzaamheid,Jeugd, Onderwijs, Zorg en Financiën.
Wij hebben gesproken over wat Tjiske zoals heeft gedaan tot op heden, met name haar Tweede Kamer lidmaatschap van 2014 tot 2017. De begroting voor het komend jaar is al goedgekeurd dit is natuurlijk prachtig dat deze al is goedgekeurd. Haar Proriteit is the Green DEAl, wat betekent dit precies, het college wil samen met inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en bedrijven afspraken maken over een duurzaamheidsoffensief voor Hattem. Tevens heeft zij bijna alle lagere scholen al bezocht en moet er nog één. zij wil werkelijk dat de kinderen beter onderwijs gaan krijgen en op een verantwoorde manier kunnen doorstromen naar het voorgezet onderwijs.
Tweede uur:
1. Interview met Geert te Velde van het Hattemsmannenkoor over het Kerstconcert in de Marke op zaterdag 17 december samen met Fantare korps ons genoegen en een Kinderkoor. Toegang is gratis en na afloop wordt u een eventuele bijdrage gevraagd.
2. TV Overzicht
3. Muziek uit het Verleden
4. Omdat ons telefoon even niet werkte konden wij niet met praten met Hellen Spijkerman, zij had een NOODOPROEP voor de Stichting Kerst Zwolle willen doen. Dus nu heb ik de informatie over deze Stichting verteld, want zij hebben nog heel veel vrijwilligers nodig wel ongeveer 200, om de kerstpakketten in te pakken. Te bereiken via 038 452.95.87 of 06 14 43 53 65.
Techniek van deze uitzending: Jan Boeve geassisteerd door Gerrit Naber.
Redactie en Regie Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek