Donderdagmorgen gaan wij wederom een mooi radioprogramma maken bij RTV Hattem
Het IJsselmagazine Onze studiogast vandaag is Bert Venema voorzitter van het Hospice Hattem vanaf 2020 is Bert betrokken als voorzitter bij de organisatie. In de Hanzeheerd De Bongerd is momenteel 1 kamer in gebruik als hospice. De plannen zijn om het hospice te gaan uitbreiden naar twee appartementen. Inmiddels is een coördinator aangesteld dat is Sandra Oosterveen zij is ook werkzaam als vrijwilliger bij RTV Hattem. Hospice Hattemwil hartverwarmende aandacht bieden in de laatste levensfase.
Er is enorme behoefte aan vrijwilligers die de die de gasten een warm thuis kunnen bieden in de laatste levensfase.
Inmiddels hebben zij ook een club mensen die zich aangesloten hebben als “De vrienden van Hospice Hattem” voorzitter Jack Augustines is de voorzitter van deze vriendenclub. Postduiven vereniging “De reizende Postduif” steunt het Hospice vanwege hun 100 jarig bestaan hebben zij diverse acties gehouden en zo veel geld gegenereerd. In maart zal het Hospice Hattem een geweldige cheque aangeboden krijgen. U kunt altijd vriend worden van het Hospice.
Tweede uur:
In dit uur Nederlands-talige muziek.
1. Telefonisch interview met Charlotte Peerenboom van Kunstbende / Gelderland 15 januari is er een online Workshopdag voor jongeren van 13 tot 19 jaar. Je kunt meedoen aan de workshop voor Content Creator,Dans DJ, Expo Film, Muziek en theater.
2. Interview met Lianne Booijink manager van het Ronald McDonaldhuis Zwolle. Zij vertelde ons over de huidige situatie binnen het huis. Vanwege corona is het toch moeilijk met het houden van afstand en het huis is veelvuldig helemaal vol. Mede doordat er een geboortegolf soms aan de orde is. De Weissensee4Kids. gaat dit jaar wederom niet door op 18 januari gaat op de schaatsbaan wel iets worden georganiseerd, wil je meedoen neem dan contact op met het huis. Recentelijk hebben zij van enkele evenementen geld aangeboden gekregen, dit gaan zij gebruiken om de gastenkamers te updaten.
3. TV Overzicht
4. Muziek uit het verleden.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber Redactie en Regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek

Uitzending gemist 1e uur

Uitzending gemist 2e uur