Terug van vakantie maken wij weer een radio uitzending onze studiogast van deze week is Robert Jan Bongers van Brandweer Zwolle.
De brandweer in Zwolle heeft twee kazernes in Zwolle Zuid op voor Noord op de Middelweg.
Robert Jan werkt al 32 jaar bij de Brandweer in Zwolle, waarvan 10 jaar als vrijwilliger en 22 jaar in vaste dienst. Wij hebben besproken hoe een dag er ongeveer uit kan zien. Zij werken één dag van 24 uur en daarna zijn ze 72 uur vrij.
Intern zijn er van allerlei opleidingen zoals duik cursussen, opleiding tot pompbediende en nog veel meer. Robert Jan geeft zelf ook cursus aan mensen van de brandweer en neemt hier dan ook examens af.Dit wordt landelijk georganiseerd door de Stichting Brandweeropleidingen BOGO. BOGO zit aan de Netelhorst in Hattem. De opleiding is gericht op de kwaliteit van de brandweer. Goed opgeleide brandweerlieden kunnen incidenten voorkomens bestrijden op deze manier werken ze samen aam een veilige maatschappij.
Tweede uur:
1.Interview met Rita van Lierop over de Boekstartdag op 11 juni
van 10.30 tot 11.30 uur wordt deze georganiseerd bij de Bibliotheek Noord – Veluwe.
Deze dag activiteit is bestemd voor de allerkleinsten.
2. Interview met Sonja Schulz over de Internationale Hanzedagen in Neuss. Samen met een aantal mensen uit Hattem, waaronder de burgemeester Marleen Sanderse wethouder Auke Schipper, Edith de Jong en Saskia Lammerts. Het waren mooie dagen met een toeristisch magazine en een folder met mooie fietsroute.
3. TV Overzicht
4. Rubriek Muziek Uit Het Verleden.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber
Redactie en Regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek.

Uitzending Gemist 1e uur

Uitzending gemist: Tweede uur