Het voorlaatste programma in de maand oktober. Wij praten op deze ochtend met Betty Freriks secretaris van
Hospice Zwolle
Betty is daar werkzaam sinds vier jaar. Haar termijn is net verlengd met vier jaar. Enkele dagen geleden werd in het plaatselijk dagblad bekend dat het Hospice en grond is aangekocht van Openbaar Belang, tegelijk met deze aankoop is extra grond aangekocht. Deze grond ligt naast het huidige Hospice. Hierdoor zijn er mogelijkheden voor uitbreiding. Op 4 januari 2016 werd het Hospice geopend. Het werd in Zwolle een begrip, zij ontwikkelden als een heel belangrijke organisatie binnen de maatschappij.
Zij werken met maar liefst 100 vrijwilligers die voor dat zij van start gingen allereerst een opleiding hebben gevolgd. In het Hospice kan ook palliatieve zorg worden verleend. Meestal vragen mensen hoe werkt het daarin welke bijdrage moet de gast zelf betalen. De kosten worden grotendeels betaald uit de Zorgverzekering de eigen bijdrage is 40,00 euro per dag. Tevens is er een Stichting Vrienden van het Hospice en de Club van 100 In het Commitée van aanbeveling heeft onze oud burgemeester Henk Jan Meijer zitten als voorzitter net nog meer bekende zakenmensen.
In het Hospice mag ik twee hele belangrijke mensen niet vergeten dat zijn de twee coördinatoren Karin Westerhof en Joke Boersma. Wanneer zij er beide niet zouden kunnen zijn is er altijd een klein groepje waaruit iemand hen kan vervangen.
Tweede uur:
1. Nieuwsberichten uit Hattem
2. Interview met Judih Bartel-van Beckhoven conservator van het Anton Pieck Museum vertelt over de workshops die in het museum worden gegeven door Loes Riphagen de workshop is op woensdag 26 oktober voor kinderen van 5 tot 11 jaar.
3. Nederlands Zuivel Museum in Wapenveld door een foutje waren wij niet op tijd voor het interview met Inez Pijnenburg dus heb ik verteld wat er in het persbericht stond.
4. TV Overzicht
5. Rubriek: Muziek uit het Verleden
Techniek: Jan Boeve, Gerrit Naber en Samuel Koridon
Redactie en Regie: Gerrit Naber.
Presentatie: Marijke Riesebeek.
Uitzending Gemist: 1e uur