De voorlaatste uitzending van december. Burgemeester Marleen Sanderse was bij ons op bezoek in de studio. Zij is nu twee jaar burgemeester in Hattem. Met haar kijken wij terug op deze periode. In de corona tijd werd zij burgemeester en kon praktisch geen mensen ontmoeten.
Alles ging via online vergaderingen, natuurlijk minder plezierig als iemand face tot face ontmoeten. Hoe voelt zij zich na die twee jaar en gelukkig zijn de corona beperkingen niet meer van toepassing. Het Bedrijven Terrein H2O vordert gestaag, de bouwvergunning van het van de Valk Hotel ligt bij de Raad van State. Dus dat kan nog even duren voordat de vergunning hiervoor binnen is. In maart waren de Gemeenteraad Verkiezingen en dat heeft tot gevolg gehad dat er het nodige binnen het College is gewijzigd, nieuwe wethouders maar het is plezierig werken met dit College.
BOA’s in Hattem nemen bodycam in gebruik, deze kunnen zij gebruiken indien nodig. Burgemeester Marleen Sanderse heeft deze week in haar kerstcolumn in de Hattemer geschreven over “Kort lontje” Het valt haar de laatste tijd op dat best veel mensen korte lontjes hebben. Er wordt korzelig en boos gereageerd op van alles. Zelfs binnen de muren van het stadhuis. Medewerkers worden onheus en agressief bejegend door bezoekers of aan de telefoon. Het past niet en zij zegt er NIET tegen te kunnen. Lees het hele artikel in de Hattemer.
Marleen vertelt dat zij nog een aantal neven functies heeft als burgemeester ,die ambtgebonden zijn.
Verder zijn er een aantal functies onbezoldigd vervult. Zoals o.a. Lid van het dagelijks bestuur van K80 dit is ambtgebonden en onbezoldigd.
Lid Raad van Toezicht Sailwise een prachtige stichting. voor meer info over al deze zaken kijk op haar persoonlijke pagina. Wij hebben wederom een prettig gesprek met haar mogen houden. Wij bedanken haar voor alles dat ze met ons en u heeft mogen delen.
Fijne Feestdagen voor haar en het gezin.
Het eerste uur hebben wij allemaal kerstnummers gedraaid.
Het TV overzicht is ook gedeeld met de luisteraars dat vanaf vrijdag op de zender is vijf maal per dag een week lang.
Techniek,redactie,regie en gastheer; Gerrit Naber
Presentatie; Marijke Riesebeek