Op deze feestelijke dag maken wij wederom een uitzending. Mooie onderwerpen en leuke studiogasten.
Vandaag zijn dit Monique Zuidwijk van Alzheimer Nederland Oost-Veluwe en Marjan Kok van Alzheimer Noord-Veluwe mensen met dementie willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen.Zij assisteren en begeleiden deze senioren. Daarom vinden zij het erg belangrijk dat iedereen in het team naast de online training ‘Goed omgaan met dementie’ óók de fysieke ‘Dementie Vriendelijke’ training voor de thuiszorg zou volgen. Op 1 november a.s. organiseren zij samen een bijeenkomst waar allerlei instanties, verenigingen en inwoners van harte welkom op deze middag. Allereerst komt een inwoner van Hattem aan het woord, hij leeft met de diagnose dementie en vertelt hoe dat voor hem is. Vervolgens deelt Teun Toebes (1999) zijn visie. Teun staat voor een betere wereld voor mensen die leven met dementie. De bijeenkomst is in Stadhuis en Hattem, van 15.30 uur tot 17.30 uur (inloop (15.00 uur) Wel a.u.b. gaarne van te voren aanmelden.
Als afsluiting gaan ze, onder het genot van een hapje en drankje met elkaar in gesprek om te bedenken hoe ze Hattem nog dementie vriendelijker kunnen maken.
Tweede uur:
1. Tel.interview. met Herman van Raalte trainer bij “Walking Football” een nieuwe activiteit bij sv Hatto-Heim Iedere woensdagmorgen gaan een aantal ouderen van 55 plussers op een sportieve manier bewegen en met elkaar in contact komen. De inloop op woensdagmorgen is rond 9.15 uur, de training gaat van start 9.40 uur. Na afloop kamer kan men douchen. Daarna is de derde heft lekker iets drinken en tijd om gezellig bij te praten.
2. Tel.interview met Bruno Barat over zijn Art Gallery de Herfst tentoonstelling ” Stad en Natuur Impressies nieuwe aanwinsten van de 19e en 20ste Europese impressionisten tot en met 26 november 2022. Dinsdag t/m zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur of op afspraak. Kruisstraat 21 in Hattem.
3. TV Overzicht
4. Muziek “Uit het Verleden” 1956/57
Techniek van deze uitzending: Jan Boeve en Samuel Koridon.
Redactie en Regie: Gerrit Naber.
Presentatie: Marijke Riesebeek.

Uitzending gemist: 1e uur
Uitzending gemist: 2e uur