Vandaag was onze Studiogast Rob Dillmann bestuursvoorzitter van Isala ziekenhuis sinds een kleine negen jaar.
Naast zijn functie bij Isala heeft hij nog een aantal functies o.a. voorzitter van de raad van toezicht Lean in de zorg Lean in de zorg is een netwerk voor en door Nederlandse zorgorganisaties. Het delen van kennis en ervaringen rondom Lean denken en werken in de zorg staat centraal. hij behartigt binnen mProve ziekenhuizen dit is een innovatief netwerk van zes ambitieuze ziekenhuizen de portefeuille innovatie. Zo komen er nog een aantal functies voorbij.
Rob Dillmann heeft ook aangeven zeer geïnteresseerd te zijn in de ziekte Dementie nog steeds zijn voor deze ziekte nog geen medicijnen. Na afloop van zijn studie heeft hij hierover een proefschrift geschreven. Inmiddels bestaat ons nieuwe ziekenhuis in Zwolle alweer tien jaar.
Kort na de verhuizing kwam Rob Dillmann binnen bij Isala, de verhuizing was achter de rug en de werkzaamheden vonden inmiddels plaats in een geheel nieuw ziekenhuis. Sinds 2019 heeft men een Connected Care Center als Isala geloven zij in vooruitgang .Innovaties en Connected Care op die manier aanzetten inzetten dat ze echt bijdragen aan een betere zorg aan patiënten. Het is de ambitie 25% van de patiënten die dat willen thuis te kunnen behandelen. De Covid periode heeft natuurlijk veel teweeg gebracht in de ziekenhuizen. Veel operaties die geen doorgang konden vinden, personeel die heel veel werk moesten verzetten. Zelfs Koning Willem Alexander die een bezoek kwam brengen aan Isala in Zwolle. Gelukkig heeft Isala de Covid periode goed doorstaan. Rob draaide speciaal voor al deze mensen in de Zorg het muzieknummer van David Bowie – Heroes. . In deze jaren werd er ook nog een nieuw ziekenhuis gebouwd in Meppel, een gasloos ziekenhuis. Het is een van de modernste ziekenhuizen geworden, met een geweldig team is hieraan gewerkt.
Tenslotte moesten wij toch nog even spreken over Rob Dillmann zijn vertrek uit Isala per 1 maart. Een periode van mooie herinneringen en zeker zal hij Isala nog wel met belangstelling volgen, zijn gedachten zullen zeker nog eens terug gaan naar de mooie momenten in Zwolle. Samen met zijn vrouw stapt hij in Sardinië op zijn boot om een mooie tocht te gaan maken.
Rob Dillmann hartelijk dank voor je komst naar Hattem. Wij bijven Isala natuurlijk volgen. Een opvolger van Rob is momenteel nog niet bekend.
Tweede uur;
1. Interview met Ron Maat van Voerman Stads Museum Hattem. , hij vertelt ons over de expositie “Toen en NU” Rond 1900 heeft fotograafBernard A. de Vries Hattem op de gevoelige plaat vastgelegd. Nu ruim honderdtwintig jaar later zijn vrijwilligers Adila van Dreven en Ron Maat op pad gegaan om een aantal locaties in Hattem nogmaals in beeld te brengen.
2. Nieuwsberichten
3. TV Overzicht
4. Muziek uit het verleden.

Uitzending gemist 1e uur

Uitzending gemist 2e uur