Natte sneeuw, druk op weg naar Hattem korte file maar wij zijn allemaal weer gearriveerd.
Alex Plantinga is onze studiogast, hij is senior boswachter publiek in o.a. het Veluwe en Zwolse bos het reilen en zeilen aldaar.
Wilt u meer weten over de bossen in Nederland. Kijk dan op Boswachtersblog
Aboneer u op de provincie waar u geïnteresseerd in bent.
Met Alex praten wij over de geschiedenis van het Zwolse Bos, dit is een bos van 500 hectare groot bosgebied. Momenteel is men met allerlei werkzaamheden om het bos weer up-to-date te maken. De werkzaamheden stoppen op
15 maart dan begint het vogel broedseizoen dit duurt tot 15 juli. In deze periode is er een aanlijnplicht voor uw hond.
Alex vertelde welke dieren allemaal leven in het Zwolse bos. Dat zijn er veel maar het worden er helaas eerder minder dan meer. Er zijn vele bomen in het bos, regelmatig worden er ook bomen geveld waardoor andere bomen meer ruimte krijgen.
Natuurlijk kwam ook de WOLF ter sprake, een collega van Alex heeft deze week een drol van een Wolf gevonden!
Binnenkort wordt er begonnen om excursies te geven in het Zwolse bos houdt daarom de diverse websites in de gaten. Alex heeft zo veel besproken dat dit teveel wordt om zo op de website te zetten!
Tweede uur:
1. Interview met Richard Schoonhoven , hij is producent en artistiek leider van Moonyard productions van het jongerenkoor Glorious vanuit zijn eerdere productie Journey trough Black Gospel in de Zwolse Theater de Spiegel is hij in contact gekomen met Shirley Hlahatse. vanuit dat contact is een nieuwe muziektheater productie ontstaan.Of Richard iets voor Lira zou kunnen doen. Lira is een heel bijzondere dame. Wij laten dan ook een muzieknummer van haar horen Ngiyazifela.
Helaas Lira tijdens haar tournee in Duitsland vorig jaar een beroerte gehad. Gedurende de lange weg van herstel is er bij de zangeres afasie vastgesteld.
Shirly Hlahatse wist dat er iets moest gebeuren om Lira een boodschap van steun te geven. Dit is het nummer geworden ” Something inside so strong” gezongen door Shirly Hlahatse en het koor Glorious Zwolle. Wij hebben dit prachtige nummer in onze uitzending laten horen.
2. TV Overzicht
3. Muziek uit het verleden 1957 en 1958.
4. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek; Jan Boeve en Gerrit Naber / redactie en regie Gerrit Naber.
Presentatie: Marijke Riesebeek.