De laatste uitzending voor onze vakantie. Wij hebben vandaag een bijzondere gast Kees Heuvelman de schipper op het Kleine Veer tussen Hattem en Zwolle. Sinds een aantal weken vaart het in de volksmond genaamde “Pontje” weer na de winterstop. Een bericht aan het einde van van het vorig vaarseizoen trok onze aandacht en zo zijn wij in contact gekomen met Kees Heuvelman. Hij is in de geschiedenis gedoken van het Kleine Veer en hij kan hier prachtig over vertellen. Kees is geboren in Oudekerk aan de Hollandse IJssel. Zo’n 20 jaar geleden is hij schipper geworden op het Pontje. Hij was daarvoor al in het bezit van een vaarbewijs.De diensten worden door kantoor ingedeeld het aantal keren varen op het Pontje wisselt nog weleens. In Deventer wordt ook de sluis door Kees bediend. Zo maakt hij zijn werkweek van 32 uur vol.
Kees had een heel mooi boekje bij zich “Het kleine of Oldeneler Veer Hattem Zwolle” In het boekje staat enorm veel informatie.
Kees had hele mooie vlotte muziek uitgezocht wat een leuke onderbreking gaf van alle verhalen.
Tweede uur;
1. Interview met Wim Eikelboom, hij is altijd erg enthousiast over De IJssel en ook over het pontje.
Momenteel is hij bezig met het schrijven van en nieuw boek ” Geen dag zonder de IJssel” als het boek op de markt komt zullen wij Wim vragen hierover te komen vertellen. Wim vertelt over de Top Vier van bezoekers wandel-en fiets pontjes over de IJssel
Kleine Veer is nummer 1. steekt met kop en schouder bovenuit met 75.000 bezoekers. 2.Veerdienst Rheden 50.000 bezoekers 3.Dommerholtveer 42.000 bezoekers.
4. Zalkerveer ook dicht bij Zwolle met 20.000 bezoekers.
5. Kozakkenveer 15.500 bezoekers in 2022. Verder heeft Wim ons over al deze veerponten.
2. Rubriek Muziek uit het Verleden.
3. Interview met Jeannette Fokkinga heeft ons het een en ander verteld over de 50st Nationale Molendag in Hattem. Molen De Fortuin doet mee met grootse molenfeest van Nederland op 13 mei. Om 10.00 gaat het feest van start tot 16.30 uur. Ook hebben wij in Hattem nog een watermolen bij landgoed Molecaten, ook zijn ze daar aanwezig om uitleg te geven.
4. De avond vierdaagse is momenteel in Hattem vanavond donderdag 11 mei de laatste avond met het defilé, Jan Boeve vertelt hierover hij is al 55 jaar betrokken bij de avondvierdaagse. Hij zorgt er met vele anderen voor dat kinderen en ouders veilig kunnen oversteken. Ieder jaar wordt dit wel moeilijker!
5. Nog enkele nieuwtjes over Hattem.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber (redactie)
Presentatie: Marijke Riesebeek

Vrijdag 12 mei herhaling uitzending in Heerde radio 794
van 13 tot 15.00 uur.
Zaterdag 13 mei herhaling uitzending in Hattem van 12 tot 14.00 uur.