Vandaag is onze studiogast Adri Zwarthoff directeur van de Monicares Foundation Hij heeft ons vertelt: Wie hij is en wat voor werk hij precies doet. Hij is werkzaam als directeur bij Craft Sportwear . Adri zijn vrouw Monica is in 2012 ziek geworden en helaas was voor haar geen genezing meer mogelijk. In December is zij dan ook overleden. Samen met vrienden hebben zij de Monicares Foundation opgericht dit was in maart 2013, dus dit jaar 2023 bestond de foundation 10 jaar. Zij geven om en zorgen voor gezinnen die het moeilijk hebben ten gevolge van kanker of een andere ongeneeslijke ziekte van kinderen of andere directe gezinsleden.
Een prachtige organisatie om te ondersteunen. Zij hebben een begroting van €80.000 tot €100.000 euro per jaar. De eerste jaren was de marathon van Zwolle een fantastische bron van inkomsten maar ook het jaarlijkse golftoernooi, APM Indoor fietsen.
Maar zij zijn ook actief voor andere goede doelen. Voor alle informatie kijk op de website: Monicares Foundation .
In het eerste uur van de uitzending nog twee interviews
1. Interview met; Judith Bartel-van Beckhoven; zij vertelde over de workshops in de zomervakantie het Anton Pieck Museum Hanzestad Hattem de bekende illustrator Jenny Bakker geeft die voor kinderen. Op donderdagen vanaf 20 juli s’morgens voor kinderen van 5 tot 8 jaar en de middagen voor kinderen van 8 tot 13 jaar. De kosten zijn € 7,50 per kind. Aanmelden: E-mail sturen naar info@antonpieckmuseum.nl,
2. TV Overzicht
3. Muziek uit het Verleden
4. Berichten uit Hattem en omgeving
5. Interview met; Andries Jans van de stichting Stichting Leergeld Noord veluwe zij maken veel zaken mogelijk, zo ook jaar diverse Zomeractiviteiten. Bijna 140 Hattemse kinderen ontvangen dit jaar een tasje met waardebonnen voor leuke zomerse activiteiten. Hierin zitten bijvoorbeeld boeken- of speelgoed bon een waardebon voor een ijsje en een entreekaart voor het zwembad.
Mooie muziek zowel uitgezocht door Adri en Gerrit.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber (Gerrit tevens redactie)
Presentatie: Marijke Riesebeek.