Een dag waar het KNMI een verwachting opgeeft voor aanhoudend warm, zonnig en droog zomerweer.
Wij proberen een verfrissend IJsselmagazine te maken.
Vandaag helaas geen gast kunnen vast leggen, maar wel veel informatie.
1. Kampen krijgt in 2024 een eigen festival boordevol klassieke muziek. De kickstart van dit festival vindt plaats tijdens een concert op 16 juni 2023 in de Burgwal Kerk in Kampen. Dit concert van het Dudok Quartet gaat er een prachtig optreden worden, het is gratis toegankelijk. Tijdens het concert krijgen de mogelijkheid om bij te dragen in de financiering van het festival. Voor aanmelding voor het optreden van het Dudok Quartet stuur een e-mail naar; info@dudokquartet.com David Faber de cellist informeerde ons over dit evenement.
2. Interview met Erwin Reinhard van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland heeft een oproep geplaatst voor vrijwilligers. In september gaat en groep vrijwilligers van start met het monitoren van de graasdruk op 140 locaties op de Veluwe. Samen met terreinbeheerders zullen zij steekproefgewijs de graasdruk meten door middel van metingen.
De graasdruk speelt een cruciale rol bij de verjonging en herstel van het bos. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger via slgelderland.nl/formulieren/
3. Liesbeth Rischen komt vertellen over
Hattems Groen Goud, zij is de initiatiefnemer van deze club. Inmiddels hebben zij een club van negen vrijwilligers en hebben zeer goede contacten met de Gemeente Hattem. Op 29 april hebben zij een plantjes markt georganiseerd iedereen kon plantjes, stekjes en zaadjes brengen en halen, beter omgaan met alles wat de natuur ons geeft, het is Groen Goud. van de opbrengst werd weer besteedt aan een goed doel:een bijenhotel in een park langs de stadswal.
Inmiddels is ook een Insectenhotel van Groen Goud geplaatst op de dag 22 mei de dag van de bioversiteit, samen met de wethouder Margriet Brouwer is het insecten hotel geplaatst.
4. TV Overzicht
5. Rubriek Muziek uit het Verleden.
6. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber (redactie)
Presentatie: Marijke Riesebeek.