Studiogast is vandaag Peter Adema, hij zet zich in met veel organisaties en vrijwilligers voor een plasticvrije IJssel in 2030.. Deelnemers aan de Schone IJssel-conferentie op 8 december in Kampen willen gezamenlijk aan de slag met als doel: de mooiste rivier van Nederland plasticvrij in 2030. Alleen door samen te werken kunnen zij het probleem van zwerfafval echt bij de bron aanpakken.Recreanten, bedrijven en vrijwilligers zetten zich in om zwerfafval op te ruimen.
Overheden, ondernemers, natuurorganisatiesen betrokken bewoners slaan de handen ineen om de problematiek van het zwerfafval langs de IJssel structureel aan te pakken.
Voor meer info kijk u dan op de website; Schone IJssel. U kunt zich ook aanmelden om mee te helpen als vrijwilliger stuur een mail naar: info@schoneijssel.nl.
Tweede uur:
1. Interview met Joke Vrolijk secretaris van Rotaryclub Hattem – Heerde.
hebben gevolg gegeven aan de Internationale oproep van Rotary Internationaal en zij hebben Shelterboxen gedoneerd aan de slachtoffers van de ramp. In de Shelterboxen zit materiaal waar de mensen behoefte aan hebben zoals tenten, gereedschap, asdekzeilen , touw, thermische dekens kleding en sonarlights. Er zijn grote tenten die groot genoeg zijn voor 4 volwassenen en 6 kinderen en ook kleinere tenten.
2. Interview met Laura Groenveld van Laura’s musical, zij zij al 6 jaar een begrip in Hattem. Zij geeft aan kinderen tussen de 4 en 16 jaar musicallessen. Zij zingen, dansen en toneelspelen en werken 2maal verjaar toe naar een voorstelling. Zij start binnenkort een theatercursus voor volwassenentussen de 18 en 80 jaar. Bij deze cursus maak je in 10 avonden kennis met theater door middel van allerlei theatersport oefening en spellen.
3. TV Overzicht
4. Muziek uit de jaren 60.
Techniek; Jan Boeve en Gerrit Naber (redactie en regie)
Presentatie; Marijke Riesebeek