Na een drukke verkiezingsdag gaan wij weer een radioprogramma maken. Julie Beijleveld is onze studiogast. Zij is docent Fitgymbij de organisatie WijZ W Welzijn in Zwolle.
Nadat zij vele jaren had gewerkt o.a. bij Isala Ziekenhuis als secretaresse, 2 jaar met haar man in Duitsland heeft gewerkt, teruggekomen in Zwolle en toch ook weer terug naar Isala. Zij is toen uiteindelijk een studie gaan volgen op HBO niveau. Zij heeft op vrijwillige basis, ook nog op vrijwillige basis gewerkt. Toen kwam Fitgym voor ouderen op haar pad. Dit doet ze nu bijna drie jaar als betaalde kracht. In de Centra voor Ouderen denk aan de Rivierenhof (Aa Landen, Havezathe (Holtenbroek), Kievitsbloem (Zwolle-Zuid) en in de Enk (Assendorp) geeft zij een aantal milde uitgym lessen.
Collegae doen de andere wooncentra voor ouderen. Wel is Julie ook nog te vinden in sporthal en andere plekken.
Zij bereid haar programma voor de nieuwe week altijd goed voor, welke bewegingen tijden de lessen worden gedaan. Ook de muziek zoekt zij uit die past bij de oefeningen. Zij verzorgt hierdoor een mooie Fitgym les.
De groep heeft een leeftijd van 70 tot 90 en meer.
Niet iedereen is in staat de opdrachten heel goed te doen vanwege handicap in rolstoel of geheugenproblemen maar Julie helpt de mensen waar nodig. Als de oefening niet helemaal op de juiste manier wordt uitgevoerd is geen probleem want zij bewegen wel. Julie sport zelf ook hardlopen in een groepverband of met vrienden en paardrijden mag ze heel graag doen. Over niet al te lange tijd begint zij met haar nieuwe uitdaging Beweeg en Leefstyle Coach. Dank Julie dat je er was. Mensen die geïnteresseerd zijn om te bewegen in Hattem neem dan contact op metStichting Welzijn Hattem zij kunnen u voorlichting geven wat er precies te doen is.
Tweede uur:
1. Interview met Erik Raayman gitaar samen met Janpieter Boudens tekst en zang. Er zijn voorstellingen van de Stichting SUUS in Zwolle Erik en Janpieter verzorgen met twee personen de voorstellen “MENS DURF” (het Nederlandse Levenslied 1900 – 1940) dinsdag 21 maart is de première.
2.Interview Gerrit Pleiter, hij vertelt over Frank van Rijn de 78 jarige wereldfietser, Hij is al 30 jaar onderweg over de hele wereld. Op de kilometerteller van de fiets staat inmiddels 580.000 kilometer. Frank heeft maar liefst 15 boeken geschreven. Op 22 maart geeft Frank een lezing in kasteel Cannenburch, daar zal hij vertellen over zijn recente belevenissen en in het bijzonder over zijn reis zoals beschreven in zijn laatste boek. “Een duizend meter hoge kerstboom” Woensdag 22 maart aanvang 19.30 uur in het ‘Bouwhuis’ op het voorplein van kasteel Cannenburch.
3. Muziek uit het verleden.
4. TV Overzicht.
5. Berichten over Hattem
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber.
Regie en redactie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek

Uitzending gemist: 1e uur
Uitzending gemist: 2e uur