Een weekje vakantie doorgebracht in Zeeland op Walcheren, maar nu gaan wij weer radio maken op donderdag.
Vandaag besteden wij aandacht aan kanker met de schrijfster Erna Oosterveen , helaas is Erna ervaringsdeskundige en heeft het traject zelf helemaal moeten doorstaan.
Zij is gelukkig weer gezond geworden maar niet iedereen in haar omgeving was herstel gegeven.
Zij heeft het boek “ik leef!” geschreven, dit boek gaat over ervaringsverhalen van een redelijk aantal mensen over kanker en het doorleven na kanker. Een weg die bepaalt niet gemakkelijk is. Om de juiste weg te vinden is toch erg moeilijk, na de behandeling, de ziekte verwerken en het leven weer gaan oppakken. Hoe doe je dat? Erna Oosterveen is herstelcoach en ook wandelcoach. op deze manier kan zij mensen ook helpen met dit traject. Erna heeft een eigen bedrijf Erna Oosterveen woord-werk bedrijf. Zij heeft ook meerdere boeken geschreven.
Tweede uur:
1. Interview met Irma Hofhuis de nieuwe locatie manager van De Koppels – wonen met zorg in Zwolle. Tijdelijk wonen de cliënten in Ommen. Er worden maar liefst 105 nieuwe appartementen gebouwd. Deze woonlocatie is bestemd voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. De bedoeling is dat de locatie in november wordt geopend.
2. Interview met Arsine Nazarine van Stichting Oranje Fonds over de actie NLdoet op 10 en 11 maart
er zijn al heel aanmeldingen. Op de site kun je jouw postcode invullen en dan komen de klussen tevoorschijn in jouw omgeving.
3. TV Overzicht
4. Muziek uit het verleden/ 1959
Techniek van deze uitzending; Jan Boeve en Gerrit Naber.
Presentatie; Marijke Riesebeek

Uitzending gemist: 1e uur
Uitzending gemist – 2e uur