Vandaag zijn te gast de mensen die zich bezig houden met de ‘Alp d’Huzes’ dat zijn Maarten Schutselaars en Annet Buter. Er zijn verschillende groepen deelnemers waaronder het team
Zalk naar de Alpe 2023 Annet en Maarten hebben verklapt dat ze al op een bijdrage zitten van €40.000,- zij willen komen aan € 50.000,- gaan zij dit halen? De algemene site = opgevenisgeenoptie.nl daar kunnen deelnemers gesponsord worden. Op 6 mei is er nog een mooi evenement de Lentemarkt bij Molen de Vlijt in Wapenveld. Opgeven voor deze bak wedstrijd = bakethecake@ziggo.nl
Een naam hebben wij toch even extra genoemd en dat is Jetro Buter een fanatiek organisator, momenteel even op vakantie.Twee bakkers van ‘heel Holland bakt’ zitten in de jury van de bakwedstrijd t.w. bakker Erna en Jan. 27 mei is het vertrekdag naar de Alpe d’Huzes”
1 juni 2023 is de grote dag. Wij wensen hen veel succes toe. Alle muziek die wij vanochtend draaien is uitgezocht door deelnemers aan dit evenement.
Tweede uur:
I. TV Overzicht
2. Interview met apotheker Peder Nygard over de verduurzaming binnen Isala ziekenhuis. De medicatie die terugkwam van afdelingen werden weggegooid, nu worden ze terug gelegd in de voorraad.
3. 19 april was de dag van de fietshelm Peter Stomphorst,sportarts is werkzaam bij Isala zit in een werkgroep veilig fietsen. Het aantal fiets ongelukken is sinds 2022 met 40% toegenomen. 88.000 fietsers worden behandeld op de eerste hulp in het Ziekenhuis, ruimen kwart van hen, ruim een kwart van 15.000 fietsers liepen hersenletsel op. Helmgebruik laat zien dat dit tot een derde kan worden verlaagd.
De helmplicht zou zeker moeten gelden voor kinderen en (oudere)E-bikers.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber(redactie en regie)
Presentatie: Marijke Riesebeek