Na enkele kleine dipjes in de zomer, brengen wij een verkoelend IJsselmagazine met verfrissende gasten zowel in de studio als telefonisch.
In het eerste uur hebben wij een tweetal studiogasten die eigenlijk een eenheid zijn; het echtpaar Irma en Sijtse van der Zee of te wel 2zeetjes komen hun ideeën en enthousiasme over voedselbossen vertellen. “Voedselbossen dragen bij aan bioversiteit, wateropslag, CO2 opslag, verbetering van de bodem en natuurlijk de voedsel en community vorming” Irma en Sytse wonen in Vaassen en hebben in 2022 fietstocht van 6000 km gemaakt waar zij geld hebben ingezameld voor the The Green Rebel een voedsel bos in boerderij Miravet in Tarragona, Spanje. Bij informatieavonden geven Irma en Sytse informatie over voedselbossen, wat een voedselbos is hoe wij kunnen helpen en hoe wij kunnen helpen met het bestrijden van allerlei crisissen. Op 23 mei was er een voorlichtingsavond in de Bibliotheek in Vaassen. A.s. dinsdagavond 27 juni een voorlichtingsbijeenkomst in het Gemeentehuis in Hattem van te voren aanmelden.
Tweede uur:
1. Interview met Marije van Loenen van Visit Hattem.
Zaterdag 24 juni de langste dag Het bruist in het centrum van Hattem. Hattemse ondernemers maken prachtige aanbiedingen en zijn vanaf 8.00 uur geopend. De bezoekers kunnen genieten van mooie optredens en leuke kinderactiviteiten, zoals een springkussen en een twistermat is maar liefst 5 bij 5 meter groot. Ook het Voermanmuseum s van 8.00 uur s’morgens geopend. Tevens is de Molen geopend.
30 juni; Music, borrels en bites.
14 juli; Culinair Hanzefest is ee smaakroute me kleine gerechtjes, delicatessen en gezellige live muziek het begint vrijdag 14 juli vanaf 15.00 tot 21.00 uur. U ooit vooraf een ticket online en krijgt later een stempelkaart vanuit Visit Hattem zo ontdekt u de leukste culinaire plekjes.
2. TV Overzicht.
3. Muziek Uit Het Verleden.
4. Interview met Anita Middel over de activiteiten in Zwolle – Stadshagen, 24 en 25 juni Symphonica Stadshagen Zwolle overdag Cultuurmarktmet veel activiteiten en s’avonds van 21 – 23 uur Openluchtconcert.
Zondag 25 juni Vuurvogel Festival Klassiek van 12 – 17 uur komt maar liefst vijf jeugdorkesten. Om 12 uur is de kick of geschreven door Rik Elings met de Hanze -hymne.
Voor meer info kijk op de site.
5. Nieuwsberichten uit Hattem en omgeving.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber (Gerrit tevens redactie)
Presentatie: Marijke Riesebeek.