Anita Middel is onze studiogast in het programma IJsselmagazine bij RTV Hattem. Anita Middel is voorzitter van JSO de Vuurvogel. De Vuurvogel organiseert allerlei activiteiten, de volgende ensembles vallen onder de vleugels van de Vuurvogel zoals Kinderkoor Konstantijn,jeugdkoor Voices, vuurvogel OpStreek, De jonge Vuurvogel en Jeugdsymphonieorkest De Vuurvogel.
Van 24 maart t/m 2 april vindt de vijfde editie van de kindermuziekweek plaats. Een landelijk iniatief van 14 grote Nederlandse organisatie uit de muzieksector die hun krachten hebben
gebundeld om zo alle kinderen in Nederland een week lang te laten genieten van het maken en luisteren naar muziek. Op 24 en 25 juni is de Vuurvogel klassiek.
Als er weer kermis is op 14 april treedt de vuurvogel Brassband op bij de opening van de Kermis.
Vuurvogel online zijn alle activiteiten te vinden. U moet beslist een keer naar een optreden gaan kijken.
Tweede uur:
1. Interview met Bram Eerkens, hij kan ons alles vertellen over de inschrijving vanaf heden voor Zalkerloop. Zij organiseren op 13 mei deze loop.
Inschrijven Zalkerloop. tot zaterdag 8 mei kunt u inschrijven.
Vanaf 8 mei t/m vrijdag 12 mei 17.00 uur. is er een mogelijkheid dat u de route kunt wandelen.
Op de dag van de loop 13 mei is het groot feest in Zalk.
2. TV Overzicht.
3. Muziek uit het Verleden.
4. Interview met conservator Judith Bartél Anton Pieck Museum Hattem Op zaterdag 1 april opent in het Anton Pieck Museum een nieuwe tentoonstelling in de serie “Het Atelier”. Nu staan de prachtige originele tekeningen van kinderboeken illustrator Jenny Bakker centraal. De tekeningen komen uit het nieuwe prentenboek Van Bigkikker tot Neushoornvogel. Ook de auteur van dit boek, Marlies Verhelst, zal bij de opening aanwezig zijn. Marlies leest voor uit het prentenboek en Jenny maakt daar ter plekke een illustratie bij. Ook zal Jenny op verzoek een tekening maken voor ieder kind, van hun eigen verzonnen combinatie-dier. Kinderen van 6 tot 13 jaar oud kunnen zich aanmelden om mee te doen met tekenen met Jenny Bakker. meer info@antonpieckmuseum.nl
5. Berichten uit Hattem en omgeving.
Techniek; Jan Boeve en Gerrit Naber
Redactie en regie: Gerrit Naber
Presentatie: Marijke Riesebeek