De zomertijd is weer begonnen en dat zal ook in ons programma wel weer mooie lente/zomer muziek worden.
Studiogast is Bertjan Schrader van het Voerman Stads Museum Hattem Hij is tot juli interim- directeur na deze periode zal dit zo goed al zeker omgezet worden naar Directeur van dit prachtige Voerman Stads Museum Hattem. Bertjan heeft verteld over zijn bezigheden wat hij zoal heeft gedaan tot op heden.
Op een bepaald moment raakte hij geïnteresseerd in kunst en heeft nog lange tijd bij een galerie gewerkt in Epe.
Nu was het tijd voor een nieuwe uitdaging! Daphne Maas gaat per 1 maart als directeur aan de slag bij het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog Bertjan heeft
de website van het Voerman museum al prachtig geüpdatet.
Er zijn momenteel drie exposities; 1. Halverwege Parijs
31-01-2023 t/m 30-07-2023. 2. Verwondering! 31-01-2023 t/m 30-04-2023. met werk van Dick Baauw. ‘Zien horen en voelen wat er om je heen gebeurt.
3. De IJssel 12-08-2023 t/m 31-10-2023.
Zoals de naam aangeeft is er een uitgebreide veelzijdige collectie van de schilders Jan Voerman senior is de grondlegger van de zogenaamde IJsselschilders en Jan Voerman junior (de IJsselschilder), die IJssellandschappen een de schoonheid van de natuur.
Tweede uur:
1. Interview met Luci Legeland van de Firma Weijland met haar praten wij over de allerlaatste voorstelling Hundjun op zondag 2 april. Deze voorstelling wordt gespeeld in Zwolse Theaters locatie Odeon ook op het bevrijdingsfestival op 5 mei is de firma Wijland te zien met een daverend intiem concert met toffe muzikanten in het Wereldpaviljoen.
2. TV Overzicht deze week geen opnames.
3. Muziek uit het Verleden.
4. Interview met Edith de Jong over de creatieve workshop Striptekenen in de Dijkpoort Hattem op zaterdag 8 april in de Dijkpoort wordt gegeven door Vick Henriquez.
Van 6 tot 10 deelnemers kunnen deelnemen. inschrijven via Edith.e.dejong@gmail.com deelname kost € 35,00 incl materiaalkosten.
5. Nieuwsberichten uit Hattem.
Dit was weer het IJsselmagazine.
Techniek; Jan Boeve en Gerrit Naber (Gerrit ook redactie en regie) Presentatie Marijke Riesebeek