Na een mooie Koningsdag dat wij vrij waren van de radio is het inmiddels al weer mei. Onze studiogast van deze week is Erik Delobel programmeur bij Poppodium Hedon tevens is hij ieder jaar verantwoordelijk voor de programmering van alle artiesten op het Bevrijdingsfestival Overijssel. De 31ste live-editie. Er is een prachtige line-up, zoals Blanks, Bökkers, Froukje, S10, Tabitha, Son Mieux en Di-rect. Waar nog heel veel andere artiesten komen. Overijssel is dit jaar gastprovincie tijdens de nationale viering van de bevrijding. Dat betekent dat Minister-President Mark Rutte naar Zwolle komt. Hij is aanwezig bij de 5 mei lezing en steekt het 5 mei Bevrijdingsvuur aan in Zwolle.
Wij zijn weer benieuwd hoeveel mensen een bezoek gaan brengen in Zwolle.
Tweede uur:
1. Interview voorzitter Martin Mulder van Fanfarekorps Ons Genoegen Hattem. Op 13 mei is er een optreden met een uniek concert met zangeres Micheline van Hautem zij doet hier ook aan mee. De titel van het optreden is “Shaffy & Brass” dit concert is in MFC de Marke. Er zijn nog kaarten te koop.
2. Rubriek Muziek uit het Verleden.
3. Berichten uit Hattem en omgeving.
4. Interview met Marianne Voeten haar aquarellen worden gepresenteerd in het Voerman Stads Museum Hattem de tentoonstelling van Marianne heeft de titel “Water, Wind en Wolken” Zij is al gefascineerd op jonge leeftijd door het water van de IJssel en alle wolkenluchten. Op 13 mei gaat de tentoonstelling van start.
Dit was weer het IJsselmagazine tot volgende week.
Techniek: Jan Boeve en Gerrit Naber (redactie Gerrit)
Presentatie: Marijke Riesebeek